More


  Bucurie în Mișcare Satu Mare a adus împreună mii de iubitori ai mișcării împreună

  =

  Asociația 11even și Kaufland România, în parteneriat cu Asociația de Tineret, Turism și Ecologie Cutezătorii Munților, au organizat în 8 și 9 iunie festivalul „Bucurie în Mișcare Satu Mare”. Evenimentul a ajuns pentru a treia oară la Satu Mare, mulțumită sătmărenilor care s-au mobilizat în primăvară și au adunat puncte pentru orașul lor, postând pe rețelele de socializare poze și filmulețe cu ei în competiția „Hai în Pauza de Mișcare”.

  Evenimentul din acest an a fost organizat împreună cu o serie de susținători ai mișcării din Satu Mare, asociații, ong-uri, cluburi sportive și autorități locale și a beneficiat de implicarea unei echipe de 60 de voluntari. Organizatorii estimează că peste 3000 de persoane au trecut prin zonele dedicate evenimentului și au participat la activități, în cele două zile de festival.

  În prima zi a evenimentului au ajuns la festival în jur de 80 de copii din mediul rural, de la școlile din Păulești și Doba, județul Satu Mare, care au primit o excursie gratuită le faestival drept răsplată pentru că au participat la competiția „Fă mișcare în pauza mare”. Pentru elevii din Doba a aplicat chiar directoarea școlii, Anca Potra, care a fost împreună cu fiul ei anul trecut la festival și a participat, ulterior, cu o parte dintre elevi, la Bucurie în Mișcare Alba Iulia, unde a fost organizat #CelMaiMare100 – tentativă reușită de doborâre a recordului mondial pentru „Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent”. Motivul pentru care a ținută să-și aducă elevii la Bucurie în Mișcare 2019? „ Fiecare tânăr trebuie să înțeleagă de mic importanța sportului pentru sănătate”, a precizat directoarea în formularul de înscriere.

  În a doua zi de festival au ajuns la Satu Mare aproximativ 50 de copii de la școala din Muntele Rece, județul Cluj, care au câștigat la rândul lor o excursie gratuită pentru că au demonstrat că fac mișcare în pauze, dar și pentru că, locuind la Muntele Rece, nu au posibilitatea să trăiască experiența unui asemenea eveniment. Deși au venit de departe, copiii au fost foarte dornici să participe la toate activitățile și competițiile din spațiul Bucurie în Mișcare. Șapte fete s-au înscris la competițiile de ciclism (fiind singurele fete din competiție), iar una dintre ele, Alina Buș, care s-a trezit la 4 dimineața ca să ajungă la timp la Muntele Rece, pentru autocar, a câștigat locul 1 la la slowbike și locul 2 la îndemânare. „Ne-a impresionat energia și ambiția lor și am fost fericiți că le-am putut oferi o zi specială, cum probabil nu au mai trăit”, spune Felicia Hrihorisan, de la Cutezătorii Munților.

  La nivel național, peste 1300 de elevi din 31 de școli de la sat vor participa la cele 13 festivaluri Bucurie în Mișcare organizate anul acesta și se vor alătura, astfel, zecilor de mii de copii, tineri și adulți așteptați să ia parte la una din cele mai mari campanii de promovare a mișcării din țara noastră.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img