Bugetul municipiului Satu Mare rectificat cu peste 11,2 milioane lei

Ședința extraordinare a Consiliului Local de ieri a avut, pe ordinea de zi, doar două proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea prevede aprobarea proectului “Dezvoltarea infrastructurii de transport public în municipiul Satu Mare”, în timp ce al doilea proiect are în vedere rectificarea bugetară a municipiului Satu Mare. Ambele proiecte au fost aprobate.

Dezvoltarea infrastructurii de transport public
Primul proiect dezbătut și aprobat de consilierii locali sătmăreni a fost “Dezvoltarea infrastructurii de transport public în municipiul Satu Mare” finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectiv specific 4.1, apelul de proiecte nr. POR/182/4/1/ Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 37.102.839, 01 lei inclusiv TVA, din care contribuţia proprie ce revine autorităţii administraţiei publice locale a Municipiului Satu Mare este în valoare de 733.539, 26 lei reprezentând 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului, precum şi asigurarea tuturor fondurilor necesare implementării proiectului anterior menţionat.

Cu aceeași ocazie, a fost aprobată și plata cheltuielile neeligibile în valoare de 425.876, 07 lei ce revin autorităţii administraţiei publice locale a Municipiului Satu Mare.

Rectificare bugetară pe plus
Tot în cadrul ședinței extraordinare de ier a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Satu Mare, pe anul 2019. Astfel , s-a aprobat rectificarea Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2019, la valoarea totală de 209.319.829 lei, din care: 185.876.924 lei la Secţiunea de funcţionare, 23.442.905 lei la Secţiunea de dezvoltare.

Totodată, a fost aprobată rectificarea anexelor cu privire la Lista obiectivelor de investiţii pe anul 2019, la valoarea de 22.426.662 lei; Lista achizițiilor de imobile pe anul 2019, la valoarea totală de 581.000 lei și altele.

Demn de remarcat este și faptul că a fost aprobată suplimentarea cu suma de 1.200.000 lei a subvenţiilor alocate către S.C. Transurban S.A. Satu Mare, pentru acoperirea cheltuielilor în anul 2019.
Bugetul rectificat se ridică la valoarea de 11.200.000 lei.

Raluca Jofi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Prima zi din August, vin românii acasă

Aglomerație mare în Vama Petea încă de dimineața în prima zi de August.Români vin acasă ,având în vedere că în întreaga Europa încep concediile.Azi...

Transferuri și permutări la Diaceza Romano-Catolică Satu Mare! Pr. Daniel Garcia Fernandez va fi vicarul parohial al Catedralei!

Din data de 1 August se vor pune în aplicare hotărârile Preasfinției Sale Eugen Schönberger, privind numirile și transferurile preoților din Dieceza Romano-Catolică de...

Luna concediilor vine cu măsuri noi în Ungaria

Începând cu data de 1 August,azi,pentru a intra  în Ungaria trebuie respectate condiți noi.Astfel, călătorii care vin din ţări clasate în categoria „galbenă” sau...

Adio chefuri la terase, de mâine vom purta mască și în spații deschise

Astăzi, 31 iulie 2020, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a adoptat Hotărârea nr. 21 privind obligativitatea purtării măștii de protecție...

PERFORMANȚĂ! Canotoarea Mădălina Bereș a fost desemnată „Sports Personality of the Year”!

Mădălina Bereș, componentă a Lotului Olimpic de Canotaj al României, a fost desemnată „Sports Personality of the Year” în cadrul Galei „Most Admired Business...