More  DATE OFICIALE. Sătmărenii CÂȘTIGĂ mai bine. Pot cumpăra MAI MULT

  Sătmărenii câștigă mai bine din punct de vedere salarial și au o putere de cumpărare mai mare anul acesta față de anul trecut, potrivit unui raport oficial întocmit de Direcția Județeană de Statistică Satu Mare și prezentat de Gazeta de Nord Vest.

  Astfel, potrivit acestui raport, câştigul salarial mediu nominal brut înregistrat în luna martie 2019 a fost de 4.190 lei.

  Pe principalele sectoare ale economiei, câştigurile medii salariale brute au fost de 3523 lei în agricultură, silvicultură şi piscicultură, de 3976 lei în industrie şi în construcţii şi de 4446 lei în domeniul prestărilor de servicii.

  Câştigul salarial mediu nominal net realizat în luna martie 2019 a fost de 2.553 lei, mai mare cu 113 lei comparativ cu cel din luna precedentă (+4,6%).

  În sectorul agricultură, silvicultură şi piscicultură, câştigurile medii salariale nete au fost de 2.105 lei, în industrie şi în construcţii de 2.480 lei şi în domeniul prestărilor de servicii de 2.652 lei.

  Raportul dintre indicele câştigului salarial mediu nominal net şi indicele preţurilor de consum din luna martie 2019 faţă de luna anterioară a fost de 104,1%. Cu alte cuvinte, în primul trimestru al acestui an, puterea de cumpărare a sătmărenilor a crescut semnificativ.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE