More


  DGASPC face precizări în legătură cu agresuiunea de la centrul Cristiana din Carei

  =

  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare face o serie de precizări în legătură cu agresiunea care a avut loc duminică la Centrul Cristiana din Carei. În cele ce urmează redăm intregral comunicatul instituției semnat de directorul general Mariana Dragoș.

  ”În ultimele zile, anumite publicații online dezbat intens un presupus caz de viol/sadism, petrecut in cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.

  Potrivit acestora, o beneficiară în vârstă de 33 de ani, care suferă de handicap mintal sever, ar fi fost violată în mod repetat în ultimele luni de către cel puţin doi bărbaţi, internați și ei în acelaşi centru. După cum afirmă sursele citate “În noaptea de duminică spre luni, tânăra ar fi fost supusă unui adevărat supliciu. Instigat de unul dintre cei care o violau în mod repetat pe tânără, un alt pacient i-a introdus tinerei o coadă de lopată în vagin şi în anus”.

  Atât Poliția, cât și DGASPC Satu Mare a demarat câte o anchetă în acest caz. Dorim să specificăm că incidentul s-a petrecut duminică, după amiază, nu noaptea, așa cum arată publicațiile. Cercetările interne preliminare arată că cel mai probabil, a avut loc o altercație, fără tentă sexuală. Lopata despre care se vorbește este o lopețică de jucărie, cu care beneficiarii s-ar fi luat la bătaie. La acest centru majoritatea celor internați fiind persoane cu handicap psihic sever, ei sunt predispuși la agresivitate, deci necesită o atenție speciala din partea angajaților. Ancheta se află în derulare.

  Conducerea DGASPC Satu Mare, în conformitate cu normele în vigoare și în vederea bunei derulări a cercetărilor nu poate oferi alte relații, în timpul desfășurării anchetei Poliția este singurul organism abilitat de a oferi informații despre cazul anchetat. Însă, din punctul de vedere al Direcției, dacă se va dovedi veridicitatea cazului – chiar dacă este vorba doar de un act de violență fără tentă sexuală, – iar personalul centrului se face responsabil de cele întâmplate, se vor lua măsurile drastice (până la desfacerea de contracte de muncă, sau chiar și reorganizarea centrului). Sancțiunile vor viza toți angajații, de la conducerea unității până la portar, urmând ca aceștia să suporte și consecințele stabilite de lege.

  Pagina online presasm.ro revine și asupra cazulului băiatului de la acest centru, decedat în ianuarie în timp ce încerca să fugă la neamurile sale. Sursele afirmă că ceilalți pacienți ai Centrului Cristiana au scos zvonuri prin oraș că, înainte de a încerca să fugă și acest tânăr ar fi fost violat de un alt pacient.

  Autopsia efectuată nu a consemnat așa ceva., ancheta Poliției nefiind finaalizată nici în acest caz”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img