More  Gala Educatoarelor Sătmărene – ediția a II-a

  Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare în parteneriat cu Asociația OvidiuRO, cu sprijinul organizației Lyons Club Someș Satu Mare și al Consiliului Județean Satu Mare, organizează ediția a II-a a Galei Educatoarelor Sătmărene pentru profesori de învățământ preșcolar din mediul urban și rural din județ. Evenimentul va avea loc astăzi, 13 iunie 2019, începând cu ora 16, la sala de evenimente Majestic din Municipiul Satu Mare.

  ”Gala Educatoarelor Sătmărene“ dorește să evidențieze educatoarele care în ultimii doi ani școlari au contribuit semnificativ la răspândirea practicilor educaționale adecvate, precum și la creșterea statusului profesiei de educatoare, la conștientizarea opiniei publice asupra importanței educației timpurii de calitate pentru toți copiii. De asemenea, dorim ca prin acest eveniment să impulsionăm educatoarele să își îmbunătățească activitatea profesională, prin asumarea responsabilității de a fi primii profesori și a se asigura că primele experiențe de învățare în grădiniță sunt o fundație solidă pentru succesul în viață.

  „Gala Educatoarelor Sătmărene“ promovează valori și competențe considerate esenţiale în alcătuirea unui profil al educatoarei, stabilite în urma consultării cu actori relevanți din domeniul educaţiei timpurii, din sectorul public şi privat, în acord cu standardele de evaluare ale personalului din învățământ şi cu statutul personalului didactic.

  În mod specific, în acest an, prin „Gala Educatoarelor Sătmărene“ ne-am propus să evidențiem modul în care educatoarele dovedesc aplicarea unor noi metode și alternative educaționale de predare-învățare și amenajare a spațiului educațional centrat pe copil sau contribuie la implementarea unor proiecte prioritare la nivel național, regional, respectiv județean.

  ”Dorim să recunoaștem contribuțiile valoroase pe care educatoarele sătmărene le-au adus la implementarea proiectului de literație inițiat de organizația OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale “Fiecare copil merită o poveste” – devenit proiect prioritar în județul Satu Mare, prin declararea anului școlar 2018-2019 “Anul literației timpurii”. Vrem să valorizăm, de asmenea, educatoarele care au contribuit cu idei și soluții în realizarea de resurse pentru educația timpurie”, spun organizatorii.

  În cadrul evenimentului vor fi acordate următoarele categorii de premii:

  Premiul pentru educatoare debutante în mediu urban/ rural;

  Premiul pentru incluziune socială în mediu urban/rural;

  Premiul pentru dezvoltarea competențelor lingvistice în mediu urban/ rural;

  Premiul pentru spațiul educațional în mediu urban/ rural;

  Premiul pentru profesionalism în mediu urban/rural.

  Evaluarea candidaților s-a făcut de către un juriu format din educatoare, părinți, directori de grădiniță, reprezentanți ai unor ONG-uri interesate de educația preșcolară, din județ și din țară. Printre cei care vor acorda premii câștigătorilor se vor afla: doamna Viorica Preda – inspector general pentru educație timpurie în cadrul MEN, Călin Durla – inspector școlar general la ISJ Satu Mare și alte personalități din domeniul educației.

  Cristian Stan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE