More


  Guvernul va aproba simplificarea normelor privind acordarea ajutoarelor financiare de urgenţă

  =

  Guvernul va aproba simplificarea normelor privind acordarea ajutoarelor financiare de urgenţă, astfel încât să nu mai fie nevoie de anchetă socială înainte de aprobarea lor, nici de întocmirea şi aprobarea unei hotărâri de guvern, a anunţat luni premierul Viorica Dăncilă.
  “Am primit ieri o primă evaluare a pagubelor produse de vremea severă. Această evaluare va fi completată cu noi date, pe măsură ce acestea vin din teren. Pe baza acestor informaţii guvernul va lua măsuri, astfel încât oamenii să poată fi sprijiniţi să treacă peste aceste momente dificile. Este important ca cetăţenii să primească rapid ajutorul de care au nevoie. Din acest motiv astăzi simplificăm normele privind acordarea ajutoarelor financiare de urgenţă, astfel încât să nu mai fie nevoie de anchetă socială înainte de aprobarea lor şi nici de întocmirea şi aprobarea unei hotărâri de guvern – proceduri de durată care îngreunau acordarea sprijinului. Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale are la dispoziţie banii necesari, iar sumele vor pleca spre familiile şi persoanele afectate pe baza proceselor verbale întocmite de comisiile Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi a borderourilor completate de Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Astfel, reducem substanţial perioada de timp de la momentul producerii calamităţilor până la momentul primirii ajutorului financiar”, a declarat Viorica Dăncilă, înaintea şedinţei de Guvern.
  Aceasta a menţionat că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a discutat cu prefecţii din judeţele afectate de fenomenele meteo severe, iar vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, şi Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor, se află în teritoriu în zonele afectate de inundaţii “pentru a avea o imagine cât mai exactă a situaţiei din teren”.
  “Este important ca oamenii să ştie că se pot baza pe autorităţi atunci când au nevoie de sprijin”, a adăugat premierul.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img