More    Manifestări culturale organizate cu ocazia Zilei Drapelului Național la Carei

    Miercuri, 26 iunie 2019, de la ora 10.00, la Monumentul Ostaşului Român din municipiul Carei a avut loc un Moment Solemn în cinstea Zilei Drapelului Naţional. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național al României, după care Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, a prezentat semnificaţia Zilei Drapelului Național, după care a fost oficiat un Te Deum de către preoţi din cadrul Parohiei Ortodoxe române Carei.

    La finalul evenimentului a avut loc un moment artistic susținut de Formația Magic Dance, de la Centrul Cultural Carei, coordonată de Raluca Păvăluc, care a prezentat un dans în culorile tricolorului, Adrian Sabău a recitat poezia „Tricolorul” de George Coșbuc, iar solistele Claudia Silaghi, Andreea Abrudan și Larisa Buboi, acompaniate la vioară de prof. Adrian Pașca, au interpretat două melodii patriotice.

    Totodată, în holul de la intrarea principală a Castelului Károlyi se poate vizita Expoziţia de fotografie intitulată „Drapelul naţional, de la începuturi până azi”, realizată de reprezentanţii Direcției de Cultură și ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”. Expoziţia este deschisă spre vizitare până la data de 03 iulie 2019.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE