More


  Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vizită fulger la Satu Mare

  =

  Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a aflat ieri într-o vizită fulger, inopinată, la Satu Mare. A vizitat Spitalul Județean de Urgență, unde a stat de vorbă cu cadrele medicale de la acest spital. De asemenea, Sorina Pintea a purtat o serie de discuții și cu autoritățile județene.

  Întâlnire cu medicii din Spitalul Județean
  Vizitele neanunțate ale ministrului Sănătății în țară continuă. Ieri a fost rândul judeţului Satu Mare. Astfel, ieri, în jurul orei 12.00, Sorina Pintea a intrat, într-o vizită inopinată, în Spitalul Județean de Urgență. Aceasta a purtat o serie de discuții, în prima fază, cu cadrele medicale din acest spital.

  Ministrul a stat de vorbă cu șefii de secție și despre gradul de satisfacție al pacienților. Pintea a spus că, deși salariile s-au majorat, situația din spitale, cel puțin cea raportată de pacienți, nu s-a îmbunătățit cu mult, iar multe dintre plângeri vin chiar din zona de nord a țării. “Mi-am dat seama că nu a crescut gradul de satisfacție al pacienților și asta este o problemă. Din păcate, și o spun din păcate pentru că sunt dintr-un județ vecin, există un mare număr de reclamații la spitalele din nordul țării și mă refer doar la cele care îmi sunt direct adresate, nu neapărat de calitatea actului medical, ci de modul de comportament al personalului medical,” a declarat Sorina Pintea la Satu Mare.


  Ministrul a spus că nu mai este cazul ca cei de la DSP, care reprezintă ministerul în teritoriu, să tolereze comportamentul neadecvat al unor cadre medicale față de pacienți. “[…] Direcția de Sănătate Publică, care este reprezentantul Ministerului Sănătății în teritoriu, nu mai are voie să tolereze, și am accentuat, și nu numai chestiuni legate de comportament, ci și de cazarea pacienților, de modul în care tratăm actul medical în sine,” a mai spus Sorina Pintea.

  Ministrul Sănătății a stat de vorbă și cu autoritățile județene
  Ministrul Sănătății a avut, tot ieri, o întrevedere cu autoritățile județene. Cu această ocazie, Sorina Pintea a dorit să afle detalii suplimentare despre investițiile în sănătate care se vor face la Satu Mare, mai ales dacă se ține cont de faptul că pentru județul nostru a fost alocată o sumă mare din partea ministerului în acest sens.


  Totodată, ministrul Sănătății a solicitat întrunirea Consiliului medical, iar discuțiile s-au concentrat pe solicitările de finanțare, având în vedere că Spitalul Județean Satu Mare are nevoie de fonduri substanțiale pentru proiectul care vizează construcția unui nou corp de clădire.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img