20 August 2019
Festivalul Berii Artizanale

O nouă ediție a campaniei ”Satu Mare te așteaptă acasă”

Filed under: Locale |

Primăria Municipiului Satu Mare continuă și în acest an proiectul ”Satu Mare te așteaptă acasă!” pentru a-i readuce pe tinerii sătmăreni în orașul natal, după terminarea studiilor. Bursa de joburi ”HaiAcasă” va avea loc joi, 20 iunie 2019 în Cluj-Napoca, la BT Arena, și este menită să conecteze tinerii care doresc să revină acasă cu angajatorii sătmăreni.

Campania de informare se derulează în rândul studenților din Cluj, astfel că vom ajunge prin facultăți, vom distribui materiale de informare în spații publice, cafenele și bineînțeles, vom face cunoscut mesajul acestui proiect prin rețelele de socializare.

În acest an, campania se focusează mai mult pe absolvenții facultăților, pe care care sunt încă în căutarea unui loc de muncă, însă și ceilalți tineri sunt invitați să intre în contact cu firmele reprezentate în cadrul proiectului.

„Dragi studenți și dragi părinți, acum doi ani am lansat proiectul Satu Mare te așteaptă acasă! Acum facem o nouă etapă a acestui proiect, în data de 20 iunie. Avem nevoie de voi, avem nevoie să construim împreună viitorul orașului nostru cu voi. Joia viitoare vă așteptăm cu drag la BT Arena Cluj la bursa de joburi pentru tineri sătmăreni! A városod hazavár! Állásbörze // HaiAcasă! Bursa de joburi”, transmite primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Municipiul Satu Mare, cât și celelalte orașe din Transilvania, cu excepția centrelor universitare – sunt nevoite să facă față fenomenului de plecare a tinerilor: studenții nu se mai întorc acasă, iar firmele rămân fără forță de muncă calificată. Această problemă reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru orașe precum municipiul Satu Mare.

Proiectul a demarat în 2017 și a fost bine primit atât de tineri, cât și de companii. Proiectul este o măsură concretă prin care putem să îi punem pe tinerii în legătură cu acele companii și firme locale care își doresc să atragă personal calificat, tineri entuziaști care stimulează mediul economic și contribuie prin ceea ce fac la dezvoltarea orașului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *