More


  Şerban Nicolae propune un proiect de lege cu pedepse mai mari pentru frauda la vot

  =

  Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus, la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect care prevede pedepse mai mari pentru fraudarea votului, respectiv pedepsele care sunt în prezent, între şase luni şi 3 ani, mărindu-se între 3 şi 10 ani pentru votul multiplu sau cu act de identitate fals.
  Iniţiativa legislativă a senatorului PSD vizează modificarea articolului 387 din Legea 289/2009 privind Codul penal.
  „Fapta persoanei care votează: fără a avea acest drept; utilizând un act de identitate fals; de două sau mai multe ori la acelaşi scrutin- se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, prevede proiectul de lege al social-democratului
  În legea în vigoare este prevăzut că „fapta persoanei care votează: fără a avea acest drept; de două sau mai multe ori; prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi”.
  O altă modificare vizează persoanele care utilizează buletine de vot falsificate. În forma în vigoare a Legii, această faptă se pedepsea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.
  Iniţiatorul susţine că modificarea acestui articol din Codul penal va duce la creşterea gradului de corectitudin a proceselor de vot.
  Iniţiativa legislativă a fost înregistrată, în procedură de urgenţă, la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img