More  “Tunete și fulgere” postelectorale

  “ Tunete și fulgere “ s-au abătut asupra celor care au organizat alegerile europarlamentare, cumulate în mod “forțat” cu celebrul Referendum. “Ploaia de acuzații” a venit din partea celor care au stat în expectativă și n-au avut niciun fel de idei în vederea bunei desfășurări a acestei acțiuni electorale și prevenirii unor situații neplăcute. Acești politicieni, probabil obsedați de subestimare și “hăcuială” mediatică, cu interese politice “bine regizate”, caută “cu orice preț” să dejosească, cum se spune în popor, pe colegii politicieni, care s-au străduit să organizeze această acțiune electorală de nivel european. După ce au fost anunțate rezultatele anchetei referitoare la modul în care s-au desfășurat alegerile europarlamentare, în care au fost găsiți vinovați și unii politicieni, care s-au implicat, cu mare “migală juridică”, numai și numai de atașarea Referendumului la alegerile europarlamentare, li s-au “aprins” și lor “beculețele”, care au luminat, ca un pom de Crăciun, întunecimea prostiei lor politice.

  Au întors “adevărurile crude” despre ei “și pe față și pe dos”, iar până la urmă au ajuns la “concluzia salvatoare” potrivit căreia ar trebui modificată legislația în ceea ce privește organizarea viitoarelor alegeri. Musai, urgent, până la alegerile prezidențiale ! Hopa ! În concluzie, stimate popor român, NOI nu suntem de vină, s-ar justifica “vinovații fără vină” în mod elegant, ci Legea !, care trebuie ajustată și îmbunătățită. De mirare rămâne faptul că nu s-au “gândit” ( da’ e greu să gândești! sau nu vrei!, dacă ești “papagal”!) acești “Salvatori nevinovați” ai României să modifice Legea înainte de alegerile europarlamentare, copleșite de Măria sa “Tătuca” Referendumul, aducător de “Victorie”.

  Un alegător spunea după scandalul alegerilor europarlamentare: ”Tot atâta i-ar fi costat pe români alegerile, chiar dacă ar fi fost organizate în mod separat…!”. Alți români, de pe la noi, mai supărați, sunt de părere că alegerile din România ar trebui destinate numai românilor de acasă. Mă rog, sunt păreri și păreri, dar cert rămâne faptul că „manipulările” politice psihogice, pline de celebrele „Emoții”, derutează alegătorii din afara țării, care „nu simt pe pielea lor” ce se întâmplă în România sau ce s-ar putea întâmpla dacă „ar veni la Putere” politicieni îndoielnici , care nu prezintă poporului român niciun fel de programe sau alternative de dezvoltare a țării și de „creștere a calității vieții”. Ei știu să „critice”, de multe ori în necunoștință de cauză sau „rău intenționați”, și să creeze o imagine falsă despre România, în care Corupția este personajul și apanajul principal în „lupta lor” pentru obținerea Puterii supreme.

  Oare, stimați politicieni, nu se cuvenea să fie consultat și poporul român, cu drept de vot, dacă este de acord sau nu ca alegerile europarlamentare să se desfășoare deodată cu Referendumul ? De ce nu au fost efectuate studii de impact și de prognoză înainte de a lua această Decizie, ca europarlamentarele să se desfășoare împreună cu Referendumul ? Câte legi specifice alegerilor ar mai trebui amendate sau revizuite înainte de a începe alte tururi de scrutin ? În acest fel, nu ar putea fi prevenite acuzațiile și condamnările nedrepte ale unor demnitari români? La noi, așteptăm să se întâmple ceva dramatic, trebuie să moară cineva, spre bucuria cârcotașilor idioți, și abia după aceea se iau MĂSURI coercitive sau sunt operate anumite schimbări în legislația țării ? Unde sunt specialiștii în domeniul prognozei sociale, politice, electorale etc. ? Unde este maturitatea politică inteligentă ? S-auzim de bine, că de răutate și prostie ne-am săturat !

  Dumitru Ţimerman

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE