More

    Ziua Universală a IEI, sărbătorită la Negrești-Oaș

    Comunitatea noastră oșenească s-a remarcat de-a lungul timpului prin păstrarea și promovarea tradițiilor, duminică s-a sărbătorit „cămeșa” oșenească, piesa principală a portului popular românesc. În noaptea “cerurilor deschise”, de Sânziene, IA a fost sărbătorită și la Negrești-Oaș, în cadrul unor manifestări care au avut ca scop promovarea patrimoniului cultural românesc şi a valorilor tradiţionale ale poporului român.

    Astfel, duminică, 23 iunie 2019, de la ora 12,30, la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului, a fost celebrată principală piesă a costumului popular românesc și tradițiile de Sânziene. La sărbătoarea de la Negrești-Oaș au fost prezente ansamblurile folclorice ,,Flori de tradiții” din comuna Valcău, județul Sălaj, sub îndrumarea dnei prof. Monica Ember, împreună cu ansamblul folcloric ,,Sânzienele”, coordonat de Maria Tripon, alături de Asociația de voluntari a Liceului Teoretic Negrești-Oaș, coordonați de Angelica Hoban.

    Nu a lipsit nici expoziția meșteșugărească cu Floare Finta, Floare Hotcă, Anica Mare, Maria Finta, Mirela Bud, Mihaela Deac și Ana Hotcă.


    ”Comunitatea noastră oșenească s-a remarcat de-a lungul timpului prin păstrarea și promovarea tradițiilor. Este de datoria noastră să promovăm ia românească autentică, în cazul nostru “cămeșa oșenească”, și să încurajăm promovarea ei ca element de identitate națională și locală”, a declarat, cu această ocazie, primarul orașului Negrești Oaș. Organizatori: Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş prin Muzeul Ţării Oaşului, şi instituţiile de învăţământ din Negreşti-Oaş.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE