More


  Caiacistul sătmărean Ionuț Stancovici a devenit arbitru european și mondial

  - Advertisement -

  Pentru Ionuț Stancovici, caiacul – sport nautic – a fost dragoste la primă vedere. Îl practică de mai bine de 10 ani și își reamintește cu plăcere momentul în care a văzut primul caiac când pur și simplu a simțit că este menirea lui.  După multe reușite, competiții și proiecte desfășurate pe parcursul acestor ani, Ionuț Stancovici – președinte al asociației Club Sportiv Caiac Smile – a devenit arbitru european și mondial.

  Technical Official & Judge

  Technical Official & Judge este titulatura oficială pe care caiacistul sătmărean Ionuț Stancovici a obținut-o în urma participării la ICF Canoe Slalom World Championships Krakow, Polonia. A petrecut o săptămâna în cadrul campionatului, unde și-a dat examenul scris și practic pentru a deveni arbitru internațional de Caiac Slalom. A luat examenul cu succes, ceea ce înseamnă că de acum va putea arbitra la campionate europene și mondiale.

  Nu doar un excelent profesionist   

  Ionuț Stancovici este de părere că “fiecare sătmărean ar putea să învețe să facă caiac”, iar acest sport ar putea aduce nu doar beneficii fizice, cât și psihice. Sunt multe manevre pe care un caiacist trebuie să le cunoască, iar acestea presupun o coordonare pshicico-somatică foate bună. De asemenea, Ionuț Stancovici oferă prin prisma sportului pe care îl practică și proiectelor pe care le desfășoară un real ajutor și oamenilor mai puțin norocoși în a avea o sănătate perfectă. Un exemplu este un proiect prin care a sprijinit persoane în scaun cu rotile să practice acest sport în condiții de maximă siguranță.

  “Suntem zilnic în caiace. Nu glumesc. De luni până duminică.” – spune Ionuț Stancovici. Si pasiunea pură parcă poate fi simțită în aer. După reușita din Polonia, Ionuț Stancovici va fi prezent în septembrie la campionatul mondial din Spania, unde povestea dedicării lui extraordinare va continua.

  Rareș Jucan

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img