More


  Colectare selectivă a deșeurilor, impusă și la Carei

  - Advertisement -

  În cadrul ședinței extraordinare de marți a Consiliului Local Carei, convocată de îndată, consilierii locali careieni au aprobat execuția bugetului Spitalului Municipal Carei pe trimestrul al doilea, rectificarea bugetului spitalului, majorarea tarifului de salubrizare, regulamentul de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare, folosirea gratuită a sălilor de sport de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu și Liceul Teoretic pentru organizarea Turneului Internațional de Handbal Memorialul Mircea Dohan.

  Noul regulament de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare introduce obligativitatea colectării selective a deșeurilor pentru persoanele fizice și juridice, dar și obligativitatea operatorului de a asigura transportul separat al deșeurilor.

  Primarul Eugen Kovacs a declarat că administrația locală va trebui să-i convingă pe careieni să se conformeze noului regulament și să își colecteze selectiv deșeurile, căci altfel vor trebui plătite sume consistente de la bugetul local pe post de penalizări. Primarul Kovacs a mai anunțat că, de anul viitor, contractele de salubrizare nu vor mai putea fi încheiate pe persoană, ci pe adresă și cantitate.

  Potrivit noului regulament, următoarele categorii de deșeuri vor fi colectate separat: reziduale, biodegradabile, reciclabile (hârtie și carton, plastic și metal, sticlă), inclusiv deșeuri de ambalaje, deșeuri periculoase din deșeurile manejere și deșeuri voluminoase provenite de la populație, instituții publice și operatori economici.

  Persoanele fizice şi juridice, producătoare de deşeuri municipale, trebuie să realizeze activitatea de colectare separată, pe patru fracţii, respectiv hârtie, mase plastice, metale şi sticlă , în condiţii salubre, în spaţii special asigurate de către autoritatea administraţiei publice locale și amenajate şi întreținute de către operatorul de salubrizare. Fracţia biodegradabilă şi similară va fi colectată separat, transportată şi predată la instalaţiile de tratare. Bio Florisal va avea obligația de a colecta separat și a transporta separat aceste categorii de deșeuri la staţiile/instalaţiile de tratare sau de eliminare finală.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img