More  CONTRACT. Câinii vagabonzi, CULEȘI de pe străzile Sătmarului. Asociația FreeLife Satu Mare a câștigat licitația

   

  După mai bine de un an în care au fost organizate mai multe licitații și la care nici o firmă nu s-a prezentat, Primăria Municipiului Satu Mare a reușit încheierea contractului pentru delegarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Satu Mare. Începând de miercuri, 3 iulie, de gestionarea câinilor fără stăpân, capturarea, adăpostul și sterilizarea lor se ocupă Asociația FreeLife Satu Mare.

  Contract semnat marți, 2 iulie

  Astfel, după mai bine de un an în care au fost organizate mai multe licitații și la care nici o firmă nu s-a prezentat, Primăria Municipiului Satu Mare a reușit încheierea acestui contract.

  Contractul între Asociația Free Life și Primăria Municipiului Satu Mare a fost semnat marți, 2 iulie, iar începând de miercuri, 3 iulie, intră în vigoare.

  În ce constă contractul

  Conform caietului de sarcini care stă la baza încheierii contractului, Asociația FreeLife se va ocupa de capturarea câinilor fără stăpân, transportul câinilor capturați la adăpost, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea și sterilizarea , precum și de identificarea și înregistrarea câinilor fără stăpân, adopția și revendicarea câinilor, programele de informare , educația și responsabilizarea cetățenilor.

   

  În scopul verificării modului de aplicare a prevederilor contractului de gestionare a acestui serviciu, Primăria Municipiului Satu Mare are acces în adăpost precum şi dreptul de a solicita şi primi orice documente şi de a verifica orice dotări ale serviciului şi ale adăpostului, autovehicul, armele utilitare , stocurile de hrană, de medicamente şi de substanţe dezinfectante.

  Câinii vagabonzi s-au înmulțit nepermis de mult

  În ultima perioadă, mai ales în mediul on-line, au fost făcute publice o serie de sesizări cu privire la înmulțirea, nepermis de mult, a numărului de câini vagabonzi pe străzile municipiului Satu Mare. Aceștia au putut fi văzuți în haite îna proape toate cartierele orașului.

  Din fericire, nu au fost semnalate și victime, însă spaima pe care haitele de câini o băgau în cetățeni era suficientă, mai ales în noaptea.

  Nu se știe cu exactitate cauza înmulțirii numărului de câini fără stăpân în Satu Mare, însă specialiștii din domeniu spun că majoritatea dintre ei au fost aduși de la țară și abandonați, în diferite moduri, pe raza orașului Satu Mare.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE