More


  Dăncilă: Aştept de la noul preşedinte CNAS să rezolve urgent problemele din sistemul informatic

  - Advertisement -

  Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că aşteaptă de la noul preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, soluţii pentru a rezolva “cât mai urgent” problemele din sistemul informatic de sănătate.
  “Am decis schimbarea preşedintelui interimar al CNAS, Răzvan Vulcănescu şi, la propunerea ministrului Sănătăţii, l-am desemnat preşedinte al CNAS pe Vasile Ciurchea, un om care a mai lucrat în sistem şi care a implemetat cardul naţional de sănătate. Aştept de la noul preşedinte soluţii care să rezolve cât mai urgent problemele din sistemul informatic din sănătate şi împreună cu ministrul Sănătăţii să acţioneze pentru creşterea calităţii serviciilor medicale şi accesul mai bun al pacienţilor la medicamente. CNAS este o instituţie cheie în cadrul sistemului de sănătate din România iar una dintre misiunile noii conduceri este să asigure că fondurile alocate sănătăţii sunt cheltuite eficient”, a declarat, miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.
  Aceasta a spus că este “inacceptabil” modul în care au fost gestionate problemele de la CNAS.
  “Este intolerabil atitudinea dispreţuitoare faţă de pacienţi şi medici, a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informativ din sănătate nu funcţionează dar şi să găsească soluţii pentru remedierea problemelor”, a mai transmis Dăncilă.
  Decizia şefului Executivului de numirea a lui Vasile Ciurchea vine după ce Viorica Dăncilă a anunţat că îl demite pe preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, dacă acesta nu îşi va da demisia.
  Totodată, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcţie la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declaraţiilor potrivit cărora „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.
  Declaraţiile au fost lansate în contextul blocajului de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate. CNAS a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img