More


  Delegație sătmăreană la Festivalul Mondial de Folclor ”Nunta Zamfirei”

  =

  Membrii ansamblului județului Satu Mare, „Doruri sătmărene”, care este susținut de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, director: Robert Laszlo, coregraf: Marian Sima, au participat în data de 26 iulie, 2019 la Festivalul Internațional de Folclor „Nunta Zamfirei”, eveniment organizat de către Uniunea Mondială de Folclor și Palatul Culturii din Bistrița. Spectacolul s-a desfășurat în municipiul Bistrița.

  Aceștia au suținut un moment deosebit în fața a peste 1000 de spectatori prezenți la eveniment, fiind răsplătiți cu ropote de aplauze.

  Din delegația sătmăreană au mai facut parte, Ionuț Rotar profesor de vioară și George Negrea, referentul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

  Dorel Cosma, iniţiatorul festivalului „Nunta Zamfirei” a precizat că: „…Ani la rând acest festival a avut menirea de a-i aduce pe oameni mai aproape, de a-i face mai buni, de a simţi energia pe care folclorul ţi-o dă… Cred că se schimbă optica spectacolelor. Au fost 24 de ediţii în care acest festival şi-a făcut mulţi admiratori atât în ţară, primind deja ecouri că vor fi prezenţi mulţi turişti la eveniment, dar şi în străinătate unde se vorbeşte frumos de noi.”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img