More


  Episcopul vicar Timotei Sătmăreanul a târnosit biserica din Aliza

  =

  Preasfințitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului a târnosit duminică, 07 iulie 2019, biserica cu hramul “Duminica Sfinților Români” din localitatea Aliza, filie a Parohiei Terebești, Protopopiatul Carei. Între credincioșii prezenți la acest eveniment au fost domnul Darius Filip, prefectul județului Satu Mare, domna Mariana Nicoleta Avorniciți, primarul comunei Terebești și domnul Ing. Mircea Lețiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești.

  Slujba de târnosire a respectat tipicul târnosirilor din Biserica Ortodoxă: a fost oficiată slujba în faţa bisericii, a fost miruită biserica cu Sfântul şi Marele Mir în exterior, după care a fost sfinţită Sfânta Masă, în piciorul căreia s-au pus Documentul de Sfinţire şi Sfinte Moaşte de Sfinţi Mucenici, iar apoi a fost spălată cu aghiasmă şi apă de trandafiri, au fost puse în cele patru colţuri icoanele Sfinţilor Evanghelişti: Matei, Ioan, Luca şi Marcu, a fost înveşmântată Sfânta Masă şi s-au pus obiectele liturgice necesare: Sfânta Cruce din spatele ei, chivotul, antimisul, Sfânta Evanghelie, două cruci de binecuvântare şi candela.

  Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Florian Mocanu, protopopul Careiului, Arhim. Dr. Emanuil Rus, starețul Mănăstirii Bixad, Pr. Ioan Cristian Sălnicean, parohul bisericii, alături de alți părinți slujitori din parohiile învecinate.


  După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte TIMOTEI Sătmăreanul a hirotesit întru iconom pe Pr. Ioan Cristian Sălnicean; de asemenea, diplome de vrednicie au primit primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții, alături de alți binefăcători care au ajutat la buna organizare a evenimentului din viața comunității și a parohiei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img