More


  EVENIMENT. Aproape 40 de elevi, la tabăra de limba engleză organizată la Centrul de Recreere Kentaur, Atea

  - Advertisement -

   

  Ajunsă la a doua ediție, tabăra de limba engleză s-a  bucurat de un imens scucces în prezența celor două voluntare internaționale vorbitoare de limba engleză,  Maria Rives din Spania și Sokneang Sam din Cambodgia.  Celor două,li s-au alăturat doi voluntari, Cristina și Miklos din Târgu Mureș, studenți de la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, împreunăcontribuind la desfășurarea  activităților din programul taberei, atât  în cadrul orelor de limba engleză, precum și în afara acestora. Tabăra de limba engleză  a fost organizată de două cadre didactice Bodnar Agota (prof.  la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare )  și Pop Olivia (prof. la Lic. Tehn. „Constantin Brâncuși” Satu Mare),  fiind sprijinite de  prof. Jakab Ramona de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare în desfășurarea activităților.

  Încă din prima zi au început activitățile de socializare în cadrul cărora copiii s-au cunoscut între ei și i-au cunoscut pe voluntari. Fiecare zi a avut o tematică specială: jocuri ale copilăriei, sport, cultură și tradiții, viața la fermă și stilul de viață sănătos. Copiii zilnic au avut parte de lecții și ateliere de lucru interactive ținute de invitați speciali pecum, instructorul  de breakdance, Boci,  de la Școala de Dans „Passion4Salsa”, doi voluntari din partea UPU Satu Mare, cu care copiii au învățat reguli de igienă personală;doi reprezentanți  ai SMURD Satu Mare, care au oferit beneficiarilor  lecții de prim ajutor;doi reprezentanți ai I.P.J.Satu Mare, care le-au prezentat atractiv regulile de circulație,  iar apoi cei interesați au avut posibilitatea de a testa mașina poliției;invitata din parteaCPECA Satu Mare le-a explicat ce înseamnă stilul de viață sănătos.

  De asemenea, s-au bucurat de prezența  câinilor antrenanți de către  Școala de dresaj canin ALPHA K-9 Satu Mare și au avut marea oportunitatea de a încerca  airsoft-ul cu ajutorul invitaților de la MILITARYSOFT Satu Mare.

  Lecțiile de limba engleză desfășurate dimineața, după programul cu invitații, au ajutat la asimilarea vocabularului în limba engleză specific fiecărei zile, iar lecțiile și activitățile de după-masă au fost concepute în așa fel încât copiii să pună în practică cunoștințele acumulate în timpul zilei, prin proiecte. Activitățile din ultima parte a zilei au fost cele recreative în compania voluntarilor taberei, unde, de asemenea,  conversațiiles-au desfășurat exclusiv în limba engleză.  Participanții au avut și momente de surpriză în cadrul concursului. Copiii au dat dovadă de talent în cadrul competițiilor sportive, precum și la activitatea de pregătire a mâncărurilor tradiționale specifice: Cambodgiei, Spaniei, Ungariei și României. Spre marea bucurie a tuturor participanților, la sfârșitul taberei de engleză s fot aprins focul de tabără și-au fost lansate lampioane. Mulțumiri sunt adresate și antrenorilor de echitație,ș Boer Blanka, Szabo Eszter și Fleischer Dezso,  care au asigurat activitățile de călărit pe perioada taberei, cu copiii  doritori de a practica acest sport  sănătos.

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img