More


  Eveniment în cadrul ”Săptămânii internaționale a alăptării”

  - Advertisement -

  Pe data de 3 august, începând cu ora 10, “la groapa” de la Pasajul Coposu, se va desfășura un eveniment din cadrul proiectului ”Săptămâna internațională a alăptării”.

  Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân este celebrată în fiecare an în perioada 1-7 august, pe tot globul, dintr-un motiv foarte simplu: alăptarea este una dintre cele mai eficiente modalități de a oferi copiilor de pretutindeni cel mai bun început în viață. Alăptarea este cea mai ieftină și sigură metodă de susținere a sănătății umane, având beneficii atât pentru copil cât și pentru mamă.

  Pentru copil este singurul medicament care tratează, vindecă boli, oferind anticorpi vitali și o stimulare a imunității. Este primul vaccin al nou-născutului , ajută de asemenea dezvoltarea creierului, reduce riscul afecțiunilor și riscul supraponderii. În ciuda acestor beneficii clare, mulți copii nu sunt alăptați. Nu este o problemă doar locală, ci una globală. Un număr important de copii nu sunt alăptați.

  OMS și UNICEF recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni, urmată de inițierea diversificării la această vârstă și continuarea alăptării până la 2 ani și după această vârstă. Organizatorii și în acest al 3-lea an sunt dr. Roxana Varga – medic specialist neonatolog, consultant în alăptare IBCLC (@MamaMea.SM) și Grupul de sprijin în alăptare (@Sprijin în alăptare Satu Mare). Este încurajată decizia mamelor de a alăpta, să înțeleagă faptul că “toate mamele au lapte”. Mamele sunt sfătuite totodată să ceară ajutor calificat atunci când întâmpină probleme în alăptare.

  E important să sprijinim naturalul, ALĂPTATUL ÎN ZONE PUBLICE prin acest program, ”Săptămâna internațională a alăptării 2019”, așadar, pe data de 3 august, începând cu ora 10 “la groapă” (Str. Corneliu Coposu nr. 6).

  În cadrul evenimentului care promovează practic atașarea la sân – Marea Atașare, va avea loc și o TOMBOLĂ cu premii pentru persoanele prezente la eveniment.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img