More


  EVENIMENT Sărbătoare de excepție la GELU. Sava Negrean Brudașcu, cap de afiș la FESTIVALUL MOȚILOR

  =


  Satul Gelu se va afla duminică, 14 iulie, în sărbătoare. Aici va avea loc cea de a V-a ediție a Festivalului Moților ”Avram Iancu”. Capul de afiș al acestui frumos eveniment este Sava Negrean Brudașcu care va concerta atât pentru moții din Gelu, cât și pentru oaspeții lor.

  La Bustului lui Avram Iancu

  Evenimentul, care este organizat de Primăria și Consiliul Local Terebești, comună de care aparține satul Gelu, va începe la ora 15.00, cu depuneri de coroane la bustul lui Avram Iancu din curtea Căminului Cultural din Gelu. Apoi, preoții din sat vor oficia un Te-deum și un Parastas de pomenire pentru toții eroii neamului și ai satului Gelu.

  În continuare, vor lua cuvântul primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții, cât și alte oficialități invitate la acastă sărbătoare a moților din Gelu.

  Spectacole folclorice

  Apoi, la scena amplasată în parcul din apropierea Căminului Cultural vor urma o serie de programe artistice ce vor fi deschise de Tulnicăresele din Ianculești (15.49). În continuare, pe scenă vor mai urca Urmașii lui Iancu din Gelu (15.45), Corul Ligii Pensionarilor ”Unirea”(16.00), Tulnicăresele din Ianculești (16.20), Grupul Vocal Marna (16.30).

  De departe, cel mai așteptat moment al zilei va fi concertul susținut de Sava Negrean Brudașcu, care va urca pe scenă în jurul orei 17.00. Cu siguranță, din melodiile cântate de interpretă nu vor lipsi nici cântecele patriotice, atât de iubite de moții de la câmpie din tot județul Satu Mare.

  În continuare, vor mai evolua Urmașii lui Iancu din Gelu (17.45), Corul Ligii Pensionarilor ”Unirea”(18.15).

  Sărbătoarea de la Gelu va fi încheiată de recitalurile susținute de Ansamblurile Cununița și Cununița Năzdrăvană (18.45), respectiv de Ionuț Langa (20.00).

  Toată lumea invitată

  La sărbătoarea de la Gelu sunt invitați să participe, pe lângă localnici, fiii satului Gelu, cetățeni ai comunei Terebești și ai localităților învecinate, moții de câmpie de pe tot cuprinsul județului și, nu în ultimul rând, toți cetățenii județului Satu Mare.

  În afară de faptul că cei prezenți vor avea posibilitatea să participe la spectacolele organizate de Festivalul Moților ”Avram Iancu” de la Gelu, ei vor putea degusta și sarmalele sau bogracs-ul ce vor fi pregătite cu această ocazie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img