More


  FOTO. Sătmăreanca Silvia Lung, TOP MODEL internațional

  - Advertisement -

  Lumea modellingului e o lume fascinantă, luxuriantă cel puțin cu ochiul liber, dar și plină de provocări. Ca în orice domeniu, există scale – trepte de succes pe care le poți atinge și limite care pot fi depășite prin voință și multă muncă – dacă există pasiune pură. Un exemplu de succes în modelling este sătmăreanca Silvia Lung, care a cutreierat multe țări urmându-și pasiunea încă timpuriu, din perioada adolescenței.

  GNV: Ai o carieră în modelling de mai mulți ani deja. Ce te-a atras cel mai mult la acest domeniu când ai hotărât să mergi pe direcția aceasta?

  Silvia Lung: Cu siguranță, fără să stau prea mult pe gânduri, pot să spun că ce mi-a sclipit mai tare în fața ochilor, din toate oportunitățile care mi-au fost prezentate, la momentul acela, a fost ideea de a călători. Călătorești și câștigi și bani, în această formulă, la vârsta de doar 16 ani, am văzut această ocazie ca pe o “ofertă de nerefuzat” din partea vieții.

  GNV: În ce măsură poate fi modellingul o meserie sau în ce măsură este doar un hobby pentru tine?

  Silvia Lung: În momentul de față, modellingul este doar un hobby pentru mine. Am decis să iau o pauză pentru o perioadă, dorind să petrec mai mult timp cu familia și prietenii. Fiindcă, da, cariera de model, îți aduce și multe beneficii, însă ca orice carieră, are și dezavantajele ei – aceasta îți cere să renunți la multe  momente frumoase sau importante din viața familială.

  GNV: Pentru cititorii Gazetei, dă-ne câteva detalii din culisele modellingului. Despre ce aspecte interesante ne-ai putea povesti puțin? Aspecte pe care lumea nu le prea știe.

  Silvia Lung: Lumea modellingului, a fashionului mai exact, este una dintre cele mai complexe și frumoase povești despre care veți auzi vreodată. Însă eu îmi rezerv cuvintele strict din punctul de vedere al unui model. M-am lovit adesea de preconcepții și judecăți nefondate. Un prim aspect pe care lumea nu îl știe, e că naturalețea și bunul simț sunt “cap de listă“ ca cerințe pentru un model.

  Mi-ar plăcea să fac cunoscut faptul că modellingul nu este ceea ce ne este prezentat și mediatizat pe canalele de televiziune de aici din România. Există emisiuni și discuții care au conturat greșit noțiunea de modelling și ce ar trebui să facă sau să nu facă modelele. Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu avem oameni capabili, creativi și perseverenți în fashion-ul românesc. Avem oameni  care muncesc și urmăresc în fiecare zi să aducă fashionul din România cât mai aproape de statusul actual din țările și marile capitale ale modei cum ar fi Milano, Paris, New York și altele. Modellingul poate fi o meserie serioasă, prosperă din punct de vedere financiar și decentă, toate în același timp, la fel ca orice altă meserie. Cum știm cu toții, deciziile și alegerile pe care le facem ne aparțin.

  GNV: Ai călătorit mult având această ocupație cu modellingul. Pe unde ai fost prin lume și ce lucruri de preț ai învățat din călătorii?

  Silvia Lung: Taiwan, orașul Taipei, a fost prima mea experință, în anul 2011, care m-a făcut să îmi doresc și mai mult să continui cu această carieră. Apoi au urmat și alte orașe precum Guangzhou, Shanghai, Delhi, Mumbai, Istanbul, Londra și altele. În fiecare oraș am stat câte 2-3 luni aproximativ, ceea ce mă face să afirm că orice vacanță de o săptămână sau două, nu se compară cu experiențele pe care le ai locuind efectiv, acolo.

  Cu toții cred că dorim sentimentul de a împărtăși bucurii și emoții frumoase pe care ți l-e nasc călătoriile. La un moment dat nu mai savurezi cu aceeași intensitate locurile pe care le vizitezi, lucrurile pe care le descoperi de unul singur. Sunt recunoscătoare pentru oamenii pe care i-am întâlnit, în situații plăcute sau mai puțin plăcute. Fiindcă “Omul sfințește locul”, este o vorbă pe care am înțeles-o, la fiecare final de capitol călătoria mea a fost colorată defapt de oamenii care viața mi i-a scos în cale.

  Rareș Jucan

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img