More


  FOTOGALERIE. Oșenii le-au găsit o altă ÎNTREBUINȚARE, caselor URIAȘE din Țara Oașului. Ce fac cu ele

  =

  O parte dintre oșeni au în vedere transformarea loocuinței lor în pensiuni turistice. Mai ales că Țara Oașului are ce arăta din punct de vedere turistic. Prezent la Satu Mare, reprezentantul Ministerului Turismului, Maricica Lupșe, a identificat în Țara Oașului zeci de potențiale locuri de cazare pentru turiștii care vor tranzita această zonă a județului Satu Mare. Se urmărește, astfel, ca Țării Oașului să poate fi declarată drept zonă turistică de interes local.

  Consiliul Județean Satu Mare sprijină inițiativele comunelor și implicarea Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) în demersul lor de obținere a statutului de stațiuni turistice de interes local, pentru diverse zone din județul Satu Mare.

  Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, împreună cu reprezentantul Ministerului Turismului, Maricica Lupșe, primarul comunei Turț, Ioan Irime și reprezentantul GAL Țara Oașului, Ioan Belbe, au vizitat câteva locuințe din localitatea Turț, ale căror proprietari și-au declarat intenția de a le transforma în pensiuni.

  Au fost astfel identificate zeci de potențiale locuri de cazare pentru turiștii care vor tranzita această zonă a județului Satu Mare. Pentru ca această parte a Țării Oașului să poate fi declarată drept zonă turistică de interes local, autoritățile locale și reprezentantul Ministerului Turismului urmează să identifice și alte potențiale locuri de cazare în localitățile Tarna Mare, Batarci, Cămârzana și Târșolț.

  „Demersul este unul lăudabil, având în vedere că dezvoltarea turistică a acestor zone va constitui o sursă suplimentară de venit, atât pentru locuitori cât și pentru bugetele locale. Mai mult decât atât, localităţile incluse în lista staţiunilor turistice de interes local beneficiază de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale”, a declarat Ioan Rus, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img