More


  Întăbulare gratuită a terenurilor în comuna Homoroade

  =

  În următoarele 30 de zile, în comuna Homoroade vor demara lucrările de întăbulare a aproximativ 1.500 de imobile (parcele), în baza finanțării de 100 mii lei asigurată prin “Programul Național de Cadastru și Carte Funciară pentru anul 2019”, anunță primarul comunei, Ardelean Simion.
  În toamna anului 2018, din cauza unor probleme de ordin tehnic, lucrările de întăbulare gratuită au fost contractate doar pentru câteva sute de parcele, incluse în două sectoare cadastrale, fiind utilizați doar un sfert din banii alocați.
  În prezent, sectoarele cadastrale au fost redimensionate ( micșorate ), fiind mai ușor de gestionat și prezentând un interes mai mare pentru firmele de topografie”, a mai precizat Ardelean Simion, primarul comunei Homoroade.
  Ca procedură de lucru, se măsoară fiecare sector (conține zeci sau sute de parcele și se întinde pe zeci de hectare), după care se poziționează fiecare parcelă, iar deținătorii terenurilor primesc titlul de proprietate (dacă nu a fost eliberat până în prezent) și extrasul de carte funciară !
  Lucrările se vor desfășura pe sectoarele cadastrale din toate cele șase localități ale comunei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img