More


  Lobby pentru o cursă aeriană spre Germania de la Satu Mare

  =

  Ultima ședință a Asociației Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord Vest a avut loc la Aeroportul Satu Mare. Cu această ocazie, s-a cerut membrilor asociației să i se alăture pentru a face lobby la instituțiile și persoanele responsabile pentru înființarea unui zbor de la Satu Mare spre Germania.

  Front comun pentru forța de muncă tânără și calificată
  Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a făcut un apel către mediul economic de a face front comun pentru forță de muncă tânără și calificată. Pataki Csaba este convins de faptul că personalul calificat are strânsă legătură cu mediul în care aceștia trăiesc, mediu de care se fac responsabili în a ridica standardele de viață, atât cei din administrația locală și județeană, cât și cei din mediul economic.

  ”Bogățiile Sătmarului sunt oamenii. Într-o regiune de competiție mondială, așa cum există acum, pe resurse umane și dezvoltare, ne uităm în perspectivă, pentru că și Comisia Europeană, o treime din tot ce înseamnă finanțarea mediului de afaceri, o va acorda, așa numitelor, firme inovative. Astfel, avem nevoie, ca de aer, de generații de tineri, cu gândire inovativă, dar legați de aceste locuri, pentru că altfel vom pierde”, a arătat Pataki.

  Referitor la locurile în care au loc ședințele asociației, președintele județului i-a invitat pe membrii DRWSM atât la spitalele sătmărene, cât și la instituțiile de cultură pentru că este convins de faptul că personalul tânăr și calificat are strânsă legătură cu mediul în care aceștia trăiesc.

  Lobby pentru un zbor spre Germania
  Referitor la întrebarea pe când un zbor spre Germania, directorul Aeroportului sătmărean le-a cerut membrilor asociației să i se alăture pentru a face lobby la instituțiile și persoanele responsabile, pentru a se vedea interesul pentru acest zbor. În această direcție au avut loc mai multe discuții însă este prematur pentru a face alte afirmații.

  Tot cu această ocazie, directorul Aeroportului Satu Mare a realizat o comparație între anii 2019 și 2018 pentru ultimele trei luni după cum urmează: aprilie 2019 – 7193 de pasageri cu 1598 mai mulți ca în 2018, 7733 de pasageri în luna mai 2019 cu 1572 mai mult decât în aceeași lună a anului trecut, iar în iunie cu 1976 mai mult ca în iunie 2018, ajungând până la 7980 de pasageri.

  Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și-a exprimat satisfacția în ceea ce privește depășirea numărului de 100.000 de călători și dorința de a deveni un aeroport non-stop pentru a deservi cât mai bine piața transportului aerian.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img