More


  O nouă investiție strategică în județul Satu Mare

  =

  În prezența președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, în data de 19 iulie a fost semnat contractul de finanțare a proiectului „Creşterea accesibilităţii şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor de sănătate în Municipiul Carei” de către primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Ioan Boloș. Proiectul are în vedere o serie de dotări pentru Spitalul Municipal Carei.

  Proiect în valoare
  de 4,6 milioane lei
  Proiectul, în valoare de 4,6 milioane lei, finanțare asigurată prin Programul Operațional Regional, presupune dotarea cu echipament modern a Spitalului Municipal Carei. Cofinanţarea care revine municipiului Carei este de 92.148 lei, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului.
  “Sistemul medical de sănătate reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean Satu Mare, fiind alocate importante fonduri din bugetul local și accesate programe naționale și internaționale pentru dezvoltarea sistemului și oferirea de servicii publice medicale performante. Mă bucur că numeroasele demersuri întreprinse dau roade și iată că toate unitățile spitalicești sătmărene, Spitalul Județean Satu Mare, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, Ambulatoriul de Specialitate Tășnad și Spitalul Municipal Carei, sunt cuprinse în proiecte de modernizare, proiecte în care fondurile sunt asigurate de către Uniunea Europeană. Calitatea unei examinări depinde în mare măsură de calitatea aparaturii, iar aceste noi echipamente vor permite o mai bună diagnosticare și monitorizare a pacienților, crescând astfel șansa de a salva cât mai multe vieți, pe lângă confortul pacienților, atât timp cât sunt internați, dar și pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru ale cadrelor medicale”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean.

  În ce constă proiectul
  Prin proiectul semnat vineri se vor achiziţiona următoarele echipamente medicale: aparat Roentgen, mamograf, ecograf Doppler color – cabinet de obstetrică-ginecologie, ecograf Doppler color – laborator radiologie imagistică medicală electroencefalograf, electromiograf, analizor automat hematologie, analizor automat biochimie, aparat determinare gaze sanguine, analizor hemoglobină glicozilată, autoclav orizontal laborator, autoclav vertical laborator, coagulometru, ecocardiograf Doppler color.
  Se vor implementa, de asemenea, măsuri de accesibilizare a persoanelor cu handicap, precum şi plăcuţe de informare pentru nevăzători şi marcaj tactil.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img