More


  Resturile de beton ale trecutului

  =

  La Galeriile de artă din Satu Mare, Piața 25 Octombrie, a avut loc marți, 9 iulie, vernisajul expoziției inedite intitulată: „Resturile de beton ale trecutului”, al cărei curator este Oana Păcurar. Expoziția în sine cuprinde fotografii artistice, care conțin diferite ipostaze ale arhitecturii Centrului Nou din Satu Mare, operă a proiectantului Nicolae Porumbescu. Despre acest eveniment cultural surprinzător, care depășește unele mentalități ale vremurilor noastre democratice, au vorbit, oficial și neoficial, personalități ale administrației publice locale și județene, reprezentanți ai unor instituții, scriitori, poeți și arhitecți, care au încercat să surprindă în cuvinte „luminile și umbrele” acestei creații arhitecturale „forțate” a regimului comunist.


  Dincolo de diversitatea de opinii, exprimate de participanți, această expoziție captivantă scoate în evidență ipostazele laturii creative a proiectantului, surprinse, din diferite unghiuri, de măiestria artistică a curatorului Oana Păcurar. Interesanta creație arhitecturală, scăpată parcă de cenzură !?, o regăsim în unele elemente de referință ale construcțiilor din beton, care compun CENTRU NOU al municipiului Satu Mare. Ei bine, despre arta fotografică de fină substanță, care rezidă din aceste lucrări surprinzătoare, comentatorii au vorbit mai puțin, dar este de apreciat faptul că unii vorbitori au vehiculat ideea modernizării acestui Complex arhitectural sătmărean, deoarece ar putea deveni un punct de atracție turistică de referință pentru municipiul Satu Mare. În vederea realizării acestui proiect de reabilitare a Complexului arhitectural CENTRU NOU, mai rămâne să fie identificate sursele de finanțare.


  Sătmărenii sunt invitați să viziteze această expoziție captivantă și surprinzătoare, existentă la Galeriile de artă din Piața 25 Octombrie, care va rămâne deschisă până în 26 iulie, de luni până vineri, între orele 10.00 – 17.00. Despre acest eveniment cultural inedit, vă invităm să aflați mai multe din emisiunea INCURSIUNE ÎN COTIDIAN, care va fi difuzată vineri 12 iulie, de la ora 20.45, pe postul de televiziune NORD VEST TV Satu Mare.
  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img