More


  Spectacol de neuitat la Gelu

  =

  Moţii şi invitaţii lor prezenţi duminică la Gelu la Festivalul Moţilor „Avram Iancu”, ediția a V-a, au avut parte de un spectacol de neuitat. Recitalurile susţinute de Sava Negrean Brudașcu, Ansamblul Cununița, dar și Ionuț Langa i-au bucurat pe cei câteva sute de spectatori care au luat parte la sărbătoarea moţilor din judeţul Satu Mare.

  Deschiderea oficială
  Sărbătoarea de la Gelu a început cu momentul festiv de deschidere oficială care a avut loc la bustul lui Avram Iancu din curtea Căminului Cultural din Gelu. Aici au fost depuse coroane de flori la bustul eroului moților, iar preoții din comună au oficiat un Te-Deum și un Parastas de pomenire.

  În continuare, primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciţii, comună de care aparține satul Gelu, a făcut o scurtă prezentare a istoriei satului Gelu şi le-a mulțumit tuturor celor care au ajutat la organizarea acestei frumoase sărbători, cât și celor care, prin vizita lor, au onorat sărbătoarea moților de la câmpie.


  Printre cei care au fost prezenți duminică la sărbătoarea de la Gelu pot fi amintiți preşedintele executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, preşedintele ALDE Satu Mare, Ovidiu Silaghi, preşedintele ALDE municipiul Satu Mare, Adrian Ştef, consilierii județeni Nicolae Avorniciții, Rodica Maxi, președintele Societății Cultural Patriotice ”Avram Iancu”, Mircea Dobra, primarul comunei Valea Vinului, Radu Cristea, foşti primari ai comunei Terebeşti, foşti şi actuali consilieri locali ai comunei Terebeşti.

  Spectacole de primă clasă
  După deschiderea oficială, întreg alaiul s-a deplasat la scena amenajată în parcul Căminului Cultural din Gelu. Primele care au urcat pe scenă au fost Tulnicăresele din Ianculești. În continuare, pe scenă au mai urcat Urmașii lui Iancu din Gelu, Corul Ligii Pensionarilor ”Unirea”, Tulnicăresele din Ianculești, Grupul Vocal Marna.


  De departe, cel mai așteptat moment al zilei a fost concertul susținut de Sava Negrean Brudașcu, care a urcat pe scenă în jurul orei 17.00. În nota sa caracteristică, artista a impresionat auditoriul printr-un repertoriu bogat și elaborat din care, bineînțeles, nu au lipsit nici cântecele patriotice, apreciate de moții și invitații lor din Gelu.


  Sărbătoarea de la Gelu a fost încheiată de recitalurile susținute de Ansamblurile Cununița și Cununița Năzdrăvană, respectiv de Ionuț Langa.

  Cea de a cincea ediție a Festivalului Moților ”Avram Iancu” de la Gelu a fost organizată de Primăria și Consiliul Local Terebești.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img