Tabăra internațională de matematică Lions Someș Satu Mare, ediția a IV-a, 8-13 iulie 2019

În perioada 8-13 iulie 2019, la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare, s-a desfășurat a IV-a ediție a Taberei internaționale de matematică “Lions Someș” Satu Mare, adresată elevilor din clasa a VI-a. La activități au participat un număr de 26 de elevi din județe precum, Mureș, Maramureș, Sălaj, Vaslui, Suceava, Bihor, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, dar și din Ucraina. Tabăra a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare cu susținerea materială asigurată de Clubul „Lions Someș” Satu Mare, în colaborare cu Liceul Teoretic „Johann Ettinger” Satu Mare și cu Societatea de Științe Matematice din România, Filiala Satu Mare.
Deschiderea festivă a evenimentului a avut loc în 8 iulie, ora 11, la Liceul Teoretic „Johann Ettinger”. Din partea Clubului „Lions Someș” Satu Mare au participat: Dan Pop, fostul președinte în perioada 2018-2019, prof. Maria Reiz, președintele în exercițiu și membri ai clubului: avocat ec. dr. Ciprian Costea, avocat Ioan Petruca, avocat Horea Ungur și arhitect Viorica Vașvari.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare a participat d-na inspector de matematică prof. dr. Valerica Doina Muntean, din partea S.S.M.R., filiala Satu Mare au fost prezenți prof. dr. Ovidiu T.Pop, prof.Manuela Popescu și prof.Călin Popescu, iar de la Colegiul Național „Ioan Slavici” prof. Simona Păcurar și prof. Alina Dragoș, directorul, respectiv directorul adjunct al colegiului. La festivitate au mai participat elevii din această tabără, profesorii însoțitori și câțiva părinți.
După intonarea Imnului Naţional, festivitatea a fost deschisă de doamna prof. Maria Reiz, directoarea liceului gazdă. Domnul Dan Pop, unul dintre inițiatorii acestei tabere și cel care a avut inițiativa ca această tabără să devină internațională, a urat elevilor un sejur plăcut în municipiul Satu Mare. Domnul avocat Horea Ungur a spus câteva cuvinte despre activitatea Clubului „ Lions Someș ” Satu Mare, susținând că scopul principal al clubului este ajutorarea oamenilor bolnavi de diabet. Pe lângă această activitate, clubul ajută oamenii din zone defavorizate, copii instituționalizați și sprijină și diferite activități educative, de exemplu această tabără. Au mai luat cuvântul prof. dr. Ovidiu T. Pop, prof. Simona Păcurar și prof. dr. Valerica Doina Muntean.
În încheierea deschiderii, un grup de elevi de la Colegiul Național „ Ioan Slavici ” Satu Mare a susținut un frumos program artistic format din cântece și dansuri populare.
După festivitatea de deschidere, elevii taberei au fost împărțiți în două grupe, fiecare grupă participând la cursurile de matematică și limba germană.
Pe lângă cursurile de pregătire, elevilor li s-a oferit posibilitatea de a se recrea prin diverse activități de petrecere a timpului liber: cursuri de dezvoltare personală, activități sportive, excursie la Muzeul din Negrești-Oaș, excursie la Cetatea Ardud, activități meșteșugărești la Fundația Hans Lindner, ,,Vânătoarea de comori”-în centrul orașului Satu Mare. Aspecte din toate activitățile desfășurate au fost surprinse în revista taberei.
În ultima zi de tabără, elevii au participat la concursul indivi-dual de matematică. Festivitatea de premiere a avut loc în aceeași zi, elevii fiind răsplătiți cu diplome și premii.
Seara de 12 iulie a fost încheiată cu o petrecere, realizată de către organizatori, pentru toți participanții, unde elevii și profesorii au avut posibilitatea să socializeze și să-și împărtășească impresiile, în urma diverselor activități desfășurate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTO. Cinema One Laserplex, restaurante noi și primul hub comunitar din oraș, deschise astăzi în Aushopping Satu Mare

Centrul Comercial Aushopping Satu Mare își extinde oferta comercială și inaugurează astăzi cinematograful Cinema One Laserplex, noua zonă de food-court și Cartier Hub, primul...

Asociația ”Unu și Unu” în sprijinul copiilor prematuri născuți în Satu Mare

Miercuri, 5 decembrie, în cadrul secției de Nou Născuți de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a avut loc un eveniment în cadrul...

Medicii care vor locui în blocul ANL au primit cheile de la apartamente

13 medici din Satu Mare, Cluj, Oradea și București, care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, se pot muta în noile locuințe...

Corul Solemnis, în concert la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”

Seria concertelor de Crăciun continuă în bisericile ortodoxe din municipiul Satu Mare. Astfel, marți, 10 decembrie 2019, începând cu ora 18, la catedrala ortodoxă română...

Concert de Craciun – Advent Konzert la Castelul Karolyi

Duminică, 8 decembrie, începând cu ora 18, în Castelul Karolyi, va avea loc Concertul de Crăciun susținut de pianista Czumbil Bernadette și soprana Noémi Veres. Programul...