More


  VIDEO-FOTO. GEST. Moment de reculegere la Satu Mare în memoria Alexandrei şi Luizei

  - Advertisement -

  La Satu Mare, pe parcursul desfăşurărilor manifestărilor dedicate Yilei Imnului Naţional, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria Alexandrei şi larisei, victimele ucigaşului în serie din Caracal. Momentul a avut loc la propunerea prefectului Darius Filip.

  Astăzi, 29 iulie 2019, de la ora 10,00, în Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare a fost marcată în mod oficial Ziua Imnului Naţional.

  Evenimentul a debutat cu primirea persoanei oficiale, în speţă a prefectului judeţului Satu Mare, Darius Filip, apoi salutul Gărzii de Onoare de către reprezentantul Guvernului în teritoriu.

  Un sobor de preoţi condus de către Prea Sfinţitul Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului a oficiat o scurtă slujbă religioasă cu o binecuvântare şi o rugăciune pentru poporul român.

  În loc de cuvânt oficial, prefectul Darius Filip a propus celor prezenţi să ţină împreună un moment de reculegere pentru victimele de la Caracal, judeţul Olt.

  Mai apoi, artistul sătmărean Marian Buzilă a intonat Imnul de stat al României, în formă completă.

  În final, întreaga asistenţă a asistat la defilarea Gărzii de Onoare, formată din reprezentanţii structurilor MApN şi MAI.

  La manifestarea deciată Imnului Naţional al României de la Satu Mare au fost prezenţi foarte puţine oficialităţi locale şi judeţene. Astfel, în afaraă de prefectul Darius Filip, la aceste menifestări au mai fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Rus, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, managerul judeţului, Nagy Szabolcs, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, deputatul Romeo Nicoară, câţiva consilieri judeţeni şi locali, câţiva directori de instituţii deconcentrate.

  Au fost prezente mai multe personalităţi care vin din sfera ministerelor Apărării şi Internelor.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img