More


  Armata Română recrutează rezervişti voluntari

  =

  Ministerul Apărării Naționale organizează, între 1 și 23 august, o campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leş, îi îndeamnă pe toţi românii care vor să devină voluntari rezervişti ai Armatei Române să se prezintele la Centrele Militare din toată ţara.

  1.300 de locuri disponibile
  Pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervişti voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unităţi militare din 20 de judeţe – Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din municipiul Bucureşti.

  “Vrei să te alături Forţelor Armate Române fără să renunţi la cariera şi statutul deja dobândite în viaţa civilă? Indiferent dacă ai îndeplinit stagiul militar sau nu, poţi opta pentru a deveni rezervist voluntar. În perioada 01.08-23.08.2019 se desfășoară activităţi specifice de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari”, anunţă ministrul Aprării, sătmăreanul Gabriel Leş.

  Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediul Centrului Militar Judeţean Satu Mare unde vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari cât şi despre programul de instruire iniţială (dacă este cazul). De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

  Unde se fac înscrierile
  La înscriere, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere şi vor avea asupra lor următoarele documente:

  a) actul de identitate, în original şi în copie;

  b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

  c) acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi în copie;

  d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

  e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

  Pentru mai multe detalii vă puteţi adresa la sediul Centrului Militar Judeţean Satu Mare, str. Petőfi Sándor, nr.47 sau telefonic la numărul 0261-717123.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img