More


  Asistații social, scoși sistematic la muncă

  =

  Lună de lună, asistații social sunt scoși la muncă în folosul comunității de către polițiștii locali sătmăreni. La baza acestei activități există un protocol între Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială. Peste 4 metri cub de deșeuri aruncate ilegale au fost adunate în urma acestor acțiuni.

  Depozite ilegale, curățate
  În conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat şi în baza Protocolului de colaborare încheiat cu Direcţia de Asistenţă Socială (D.A.S), în cursul lunii iulie, pe raza municipiului Satu-Mare au fost desfăşurate trei acţiuni cu beneficiarii de ajutor social.

  Sub îndrumarea cadrelor de specialitate din această instituţie, au fost executate activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, ocazie cu care s-au strâns patru metri cubi de resturi menajere.

  La aceste activităţi au participat în medie 2 persoane beneficiare de ajutor social. Locaţiile unde s-a lucrat au fost: str. Cimitirului, Jiului, Centrul Electoral, etc.

  Amenzi de peste 330.000 de lei
  În luna iulie 2019 s-au aplicat 1.299 sancţiuni contravenţionale din care 366 au fost cu avertisment şi 933 cu amendă în valoare totală de 331.620 lei.

  Astfel, la hotărârea privind stabilirea unor contravenţii în domeniul edilitar – gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice în municipiul Satu Mare, au fost aplicate 378 sancţiuni contraveţionale din care 119 cu avertisment şi 268 cu amendă în valoare totală de 55.000 lei.

  La legea privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, s-au aplicat 190 sancţiuni contravenţionale din care 11 cu avertisment şi 179 cu amendă în valoare totală de 66.200 lei. La legea privind circulaţia pe drumurile publice s-au aplicat 621 sancţiuni contravenţionale din care 185 cu avertisment şi 436 cu amendă în valoare totală de 162.320 lei.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img