More


  Cea mai frumoasă grădină zoologică din Europa se află la un pas de Satu Mare. Este considerată raiul iubitorilor de animale

  - Advertisement -

  La doar 103 kilometri de Satu Mare se află o grădină zoologică de-a dreptul spectaculoasă, desemnată cea mai frumoasă din Europa în 2015 în categoria ei, pe care sătmărenii nu trebuie să o rateze, mai ales dacă au și copii. Aceasta se află în orașul Nyiregyhaza, „Poarta de Est” a Ungariei, care este renumit mai ales datorită băilor termale ideale pentru cei care doresc să se relaxeze și să se vindece de diferite afecțiuni, apa fiind bogată în iod și brom.


  Cele mai rare animale din lume, la grădina zoologică din Nyiregyhaza
  În ceea ce privește grădina zoologică, aceasta este cea mai interesantă din Ungaria și găzduiește unele dintre cele mai rare animale ale lumii. Nu mai puțin de 5.000 de animale pot fi admirate de turiști. Astfel, cei care trec pragul grădinii zoologice se întâlnesc cu varani din Insulele Comodo, urangutani, elefanți, iar pe punțile suspendate pot admira plante exotice. În cadrul grădinii zoologice funcționează și un oceanariu ce prezintă privitorilor lumea acvatică din Oceanul Indian. Turiștii sunt așteptați și pe Poteca lui Tarzan, pe care se întâlnesc cu girafe, gorile, hipopotami pitici sau lei. În 2010 a fost inaugurată o atracţie unică în Europa Centrală şi de Est – Piramida Verde, la baza căreia a fost înfiinţat un Oceanariu. Vizitatorii se pot plimba printr-un tunel transparent şi pot interacţiona cu fauna Oceanului Indian. Deasupra Oceanariului se pot plimba pe trei nivele până la o înălţime de 15 metri într-o casă a pădurii tropicale.


  O componentă importantă o reprezintă Piramida Verde cu Acvariul Oceanic, care este o adevărată secţiune a junglei indoneziene, prezentând, cu fidelitate maximă animalele şi fauna arhipelagului indonezian. Apa sărată a acvariului de 500 de metri cubi conţine 17 tone de sare de mare, 6 specii de rechini domină cele peste 500 de specii de peşti caracteristici zonei indoneziene. Cele patru nivele ale Piramidei formează o suprafaţă utilă de 4.000 de metri pătraţi, unde cei interesaţi pot vizita Varanus din Comodo care a ajuns acolo în urma unei donaţii personale a preşedintelui şi poporului indonezian, fiind una dintre speciile cele mai ocrotite din lume. Piramida Verde are în subteran reconstituit climatul Oceanului Indian, unde într-un rezervor de 500 de mii de litri de apă sărată, prin mijlocul căruia există un culoar din sticlă, prin care turiştii trec, prin mijlocul rechinilor, se găsesc rechini, precum şi o multitudine de corali. În alte bazine sunt tot felul de peşti de la pirania, murene la formaţiuni de corali şi căluţi de mare.


  Alei şi grădini interioare, cascadă de 15 metri, restaurante şi scene, singurul hotel în incinta vreunui parc zoologic din Ungaria, stau la dispoziţia vizitatorilor. Grădina Zoo este structurată pe mai multe regiuni: Polară, Casa Tropicală, Panorama Africa, Lumea Americii de Nord, Casa Americii de Sud, Piramida Verde, Ocenarium etc.


  Preţurile biletelor: Adulţi – 2400 HUF (aproximativ 30 de RON), copii între 3-14 ani, elevi şi studenţi – 1.800 HUF, Bilete de familie 2 adulţi şi 1 copil – 6.100 HUF, 2 adulţi şi 2 copii – 7.600 HUF, 2 adulţi şi 3 copii 8.900 HUF.

  Program: zilnic între orele 9:00 – 19:00

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img