More


  CEx al PSD, vineri, la Parlament, cu o zi înaintea Congresului partidului

  - Advertisement -

   

  Social-democraţii se reunesc vineri, la Parlament, de la ora 12.00, în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, cu o zi înaintea Congresului formaţiunii care va marca lansarea candidaturii la prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă, au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.
  Printre subiectele de discuţie se numără chestiunile organizatorice privind Congresul PSD de sâmbătă şi proiectele politice ale partidului, au adăugat sursele citate.
  În ceea ce priveşte scenariile legate de guvernare, Viorica Dăncilă ar fi încrezătoare că ALDE nu va rupe coaliţia, pentru că ar fi „într-o zonă fără opţiuni”, au explicat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.
  „Merge pe varianta asta şi faptul că dacă este să fie moţiunea de cenzură nu se vor aduna suficiente voturi pentru moţiune. De aceea nu mai face reorganizarea Guvernului şi rămâne pe varianta remanierii”, au mai explicat sursele social-democrate.
  Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vinerea trecută, la Iaşi, că va trimite săptămâna aceasta propunerile pentru noii miniştri preşedintelui Klaus Iohannis, după o discuţie în Comitetul Executiv Naţional (CExN). Liderul PSD a mai spus că va transmite şefului statului şi propunerea pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice, unde interimar este Eugen Teodorovici.
  Ministerul de Interne este condus interimar de Mihai Fifor, iar portofoliul Educaţie de către Daniel Breaz.
  Referitor la tensiunile din coaliţie, Viorica Dăncilă va avea o întâlnire, cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX. Premierul a lipsit de la întrevederea de luni a alianţei de guvernare.
  Şedinţa coaliţiei a avut oricum loc, luni, a anunţat secretarul general al PSD Mihai Fifor, precizând că discuţia a fost una „productivă”, iar relaţiile în interiorul alianţei sunt stabile şi funcţionale. Cu toate acestea, Fifor nu a comentat nimic despre absenţa Vioricăi Dăncilă de la întrunire.
  Surse politice au relatat, pentru MEDIAFAX, că cei din conducerea ALDE le-au reproşat celor doi miniştri PSD că social-democraţii nu iau poziţie şi nu îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru acţiunile sale, lăsând acest lucru doar în sarcina reprezentanţilor ALDE.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img