More


  Etapa a doua a campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”

  - Advertisement -

  Sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ Satu Mare a găzduit luni, 5 august 2019, de la ora 14,00, o nouă întâlnire în cadrul campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”, organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Cea de-a doua etapă a proiectului a fost prezentată la Satu Mare de către secretarul de stat din ministerul menţionat, Lilla Boglarka Debelka.

  În toate județele
  A doua etapă a proiectului „Informare acasă! Siguranță în lume!” se desfăşoară în toate cele 41 de județe ale țării și în municipiul București. La Satu Mare, această etapă a fost a fost prezentată de către secretarul de stat din Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Lilla Boglarka Debelka, potrivit serviciului de presă din cadrul Instituției Prefectuilui Satu Mare.

  În prezidiu au fost prezenţi prefectul Darius Filip, managerul public din cadrul Instituţiei Prefectului-Cristian Mariţa şi şeful Serviciului Monitorizare Servicii Publice Deconcentrate, Afaceri Europene şi Situaţii de Urgenţă, Ramona Antonescu. La masa discuţiilor s-au aflat şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANTPI), Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, cei ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare.

  Prezentările  tematice
  Prezentări tematice au avut reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, ai Autorităţii Electorale Permanente (AEP) respectiv cei ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare. În sală s-au aflat persoanele desemnate de către primarii unităţilor administrativ-teritoriale de la nivelul judeţului Satu Mare pentru a disemina informaţiile mai departe, în comunităţile locale din care fac parte, respectiv factori decizionali din domeniul social.

  Scopul evenimentului este creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României precum și stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img