More


  FOTOGALERIE. FOCURI de ARMĂ. URMĂRIRE ca în filme

  =

  Poliţiştii de frontieră din nordul ţării au fost nevoiţi să folosească focuri de armă pentru a opri şi reţine un contrabandist ucrainean.

  Acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, iar autoutilitara pe care o conducea, burduşită cu ţigări de contrabandă, a fost confiscată.

  Poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, cîn urma unei acțiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, au acționat pentru reținerea, pe raza localității de frontieră Sarasău, a unui autovehicul marca Citroen despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări, provenită din contrabandă.

  Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoutilitarei în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză, totodată efectuând mai multe manevre cu intenția de a acroșa autospecialele Poliției de Frontieră.

  Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculului în cauză s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinii, conform prevederilor legale, însă nici de această data conducătorul auto nu a oprit.

  După aproximativ 3 km de urmărire în trafic, șoferul a acroșat cu vehiculul un stâlp de pe marginea carosabilului, moment în care a oprit, a ieșit din mașină și a încercat să fugă.

  Pe timpul acțiunii de prindere în flagrant a șoferului, un autoturism al poliţiei de frontieră a fost avariat, fără a rezulta victime.

  În urma acțiunii s-a reușit reținerea conducătorului auto, acesta fiind cetățeanul ucrainean Z. Y., în vârstă de 26 de ani, iar în autoutilitara abandonată au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

  În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu cetățeanul ucrainean la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii coletelor din vehicul s-a constatat că acestea conțin 11.480 pachete țigări, în valoare de 154.115 lei.

  Totodată, s-a mai constatat că numărul de înmatriculare nu aparține vehiculului marca Citroen, ci unui autoturism marca Audi.

  În cauză, cetățeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație/conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu numere false, iar autoutilitara marca Citroen în valoare de 13.000 de lei a fost reținută în vederea continuării cercetărilor.

  În cauză, cercetările sunt desfășurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, iar în data de 08.08.2019, cetățeanul ucrainean a fost prezentat în fața instanței de judecată care a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img