More


  Livada, un oraș aflat într-o continuă dezvoltare

  =

  Cel mai nou oraș al județului Satu Mare, Livada, este o urbe aflată în continuă dezvoltare. Priarul Piricsi Arthur colaborează cu consilierii lcoali avâbd drept tintă comună creșterea nivelului de trai a locuitprilor orașului. Finalziarea lucrărilor de reabilitare a dispensarului uman, extinderea și modernizarea rețelor de apă și canalizarea, înființarea unui nou parc de agrement dar și lucrările de reparații a școlilor, sunt doar câteva dintre obiectivele imediate ale conducerii orașului.

  Primarul Piricsi Arthur a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că în scurt timp vor fi finalizate lucările de reabilitare ale dispensarului uman, unde au fost execitate lucrări de izolare termică și de reparae a acoperișului.

  Se lucrează intens la școala gimanizală din localitate. ”La Școala Generală se lucrează cu cea mai mare putere pentru renovare și reabilitare.Fiind o lucrare imensă, și pe interior și pe exterior, facem tot ce ne stă în putere ca până la începutul noului an școla aceste lucrări să fie finalizate, astfel încât copii din orașul nostru să înceapă școala în cele mai bune condiții”, a declarat edilul șef.

  O altă veste bună pentru locuitorii localității Livada. Ei se vor putea bucura de un spațiu verde amenajat special pentru petrecerea timpului liber.

  “Am semnat contractul de execuție la parc.După finalizareadocumentelor, cam în două săptămâni începem lucrările pentru înființarea parcului, care se va întinde pe o suprafață de trei hectare și jumătate. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene iar suma alocată este de 2,6 milioane de euro din care înființăm un spațiu de 3,5 hectare de parcuri pentru petrecerea timpului liber, unde va fi zona de joacă, zona pentru skateboard, pistă de bicicletă, loc de odihnă”, a mai spus primarul Piricsi Arthur.

  Mai mult decât atât, peste aproximativ o lună de zile va fi demarat proiectul cu extindere de rețea de canalizare în localitățile aparținătoare de orașul Livada. ”S-a finalizat extinderea de rețea de apă în localitățile Livada Mică și Dumbrava, s-a finalizat lucrprile la rețeaua de canalizare în localitatea Livada Mică și s-au început lucrările în localitatea Dumbrava. Sperăm ca anul viitor, în primăvară, să finalizăm și Dumbrava, și Dumbrava Mică împreună, și să avem apă potabilă în toate aceste localități”, a mai adăugat primarul din Livada.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img