Localurile, puricate de Poliția Locală

În cursul lunii iunie, polițiștii locali sătmăreni au continua acţiunea de verificare a autorizării societăţilor comerciale de pe raza municipiului Satu Mare. Aproape 40 din cele peste 200 de localuri controilate au fost amendate. Totodată, polițiștii locali sătmăreni au mai intreprins acțiuni împotriva cerșetorilor, a călătorilor clandestini dar și a mașinilor abandonate sau parcate ilegal.

Amenzi peste amenzi
În urma acțiunilor de control privind verificarea autorizării societăţilor comerciale de pe raza municipiului Satu Mare, polițiștii locali sătmăreni au verificat 206 societăţi comerciale, fiind aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.500 lei.

Tot în cadrul acestor acțiuni au fost verificați 5 comercianți de produse agroalimentare din Piața Someș, fiind aplicate două sancțiuni în valoare de 400 lei pentru ocuparea abuzivă a domeniului public cu mese. Au fost verificați 22 agenți economici cu privire la încheierea contractelor cu operatorul de salubrizare a Municipiului Satu Mare, fiind aplicate 10 sancțiuni. Totodată, în cadrul acestor acţiuni, în urma Protocolului încheiat cu U.P.F.R. (Uniunea Producătorilor de Fonograme din România) împreună cu inspectori din cadrul U.P.F.R., pe raza Municipiului Satu Mare au fost verificaţi un număr de 16 agenţi economici cu privire la comunicarea publică a unei opere muzicale, prin intermediul înregistrărilor sonore sau audiovizuale, fără autorizarea sau consimţământul titularului. Cu această ocazie au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni conform Legii nr.8/1996 în valoare de 3.000 lei, fiind încheiate un număr de 6 contracte U.P.F.R.

Război total împotriva cerșetorilor și călătorilor clandestini
Demn de remarcat este și faptul că, tot în cursul lunii iulie, polițiștii locali sătmăreni au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen. Cu această ocazie au fost depistate 31 de persoane cărora li s-au aplicat 31 sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, a fost organizată o acţiune în colaborare cu lucrători de la Transurban pentru depistarea persoanelor care circulă fără bilet, fiind depistate şi sancţionate contravenţional 10 persoane.

Tot în cursul lunii iunie au fost constatate patru infracţiuni (consum de etnobotanice 3, tâlhărie), persoanele suspecte au fost predate Poliției Municipiului Satu Mare, pentru continuarea cercetărilor.
Razii pentru depistarea mașinilor abandonate

În conformitate cu prevederile Legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, în luna iulie au fost identificate 27 vehicule, fiind aplicate somaţii. Din constatările anterioare, 14 au fost ridicate de către proprietari, iar pentru 100 de vehicule sunt în derulare procedurile legale.

Tot în cursul lunii iulie au fost ridicate 154 de autoturisme staționate neregulamentar conform art. 143 din Regulamentul la H.G.1391/2006.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

VIDEO-FOTO-EVENIMENT. Porţi Deschise la Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare

Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare a organizat joi, 14 noiembrie 2019, evenimentul "Porţi deschise-Împreună pentru sănătate". Aflată deja la a treia ediţie,...

INUAGURARE. Magazin MEDIA GALAXY, se deschide la Satu Mare. UNDE şi CÂND

Miercuri, 20 noiembrie 2019, ora 13:00, are loc la Satu Mare evenimentul de deschiderea a celui mai nou magazin MEDIA GALAXY, cel cu numărul 20...

ARESTAT. Hoţ de PĂDURI, REŢINUT la Petea. Vroia să FUGĂ din ţară

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Petea au identificat și predat autorităților competente un cetățean român, căutat de autoritățile din județul Cluj pentru săvârşirea...

NOU. AEROPORTUL Satu Mare face ANGAJĂRI. Ce se cAUTĂ

R.A. Aeroportul Satu Mare organizează concurs în data de 05.12.2019 pentru ocuparea următoarelor posturi, pe perioadă nedeterminată: - un post de muncitor – femeie de serviciu; -...

VIDEO/FOTO. Incendiu MARE de vegetație uscată. Două ore s-au LUPTAT pompierii cu FLĂCĂRILE

Șase subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și 3 pompieri voluntari din cadrul SVSU Doba au intervenit, în cursul acestei nopți, pentru...