Mii de pelerini la Mănăstirea Măriuș

Sărbătoare frumoasă de Sfântă Mărie Mare la Mănăstirea Măriuș, Catedrala Ortodoxă a Țării Codrului. Circa trei mii de persoane au luat parte la o emoționantă Liturghie oficiată aici de un sobor format din circa 20 de preoți, fiind sărbătorit hramul bisericii din incinta mănăstirii.

Pelerini câtă frunză și iarbă
Curtea Mănăstirii “Izvorul Tămăduirii” de la Măriuș a fost plină de pelerini de Sfântă Mărie Mare. Circa trei mii de credincioși au asistat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor format din circa 20 de preoți, printre care consilierul eparhial pentru patrimoniu sacru şi pictură bisericească din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, preotul Virgil Jicărean, protopopul de Satu Mare, Ioan Socolan și stareţul Mănăstirii Măriuş, părintele Gherontie.

Printre credincioși, la loc de cinste s-a aflat primarul comunei Valea Vinului, Radu Cristea, dar și viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, precum și primari și consilieri locali din comunele învecinate.

Atmosfera a fost una de aleasă sărbătoare, pelerinii ascultând cu pioșenie slujba și rugându-se atât pentru ei, cât și pentru cei apropiați lor.

O predică deosebită
Predica sărbătorii de la Mănăstirea Măriuș a fost rostită de către consilierul eparhial pentru patrimoniu sacru şi pictură bisericească din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, preotul Virgil Jicărean. Acesta a vorbit frumos despre Sfânta Fecioara Maria, despre importanța ei atât în Biserica Ortodoxă, cât și în creștinism, povățuindu-i totodată pe creștini cum să o venereze.


Stareţul Mănăstirii Măriuş a mulţumit tuturor binefăcătorilor acestui lăcaş monahal, în special celor care au contribuit la finalizarea lucrărilor la biserică.

Istoria mănăstirii
Mănăstirea de călugări din localitatea Măriuș a fost înființată în anul 1993 și are hramul “Izvorul Tămăduirii”. Începutul vieții monahale de aici a fost marcat de venirea a trei monahi de la Mănăstirea Rohia în frunte cu părintele stareț Gherontie.

Pentru început s-a construit o bisericuță din lemn, la care mai apoi s-a adăugat o biserică mare, tot din lemn, construită în stil bizantin. Așezământul este în curs de dezvoltare, fiind sub păstorirea starețului Gherontie Nergheș.


Mănăstirea a evoluat foarte frumos în timp, astăzi având o mică obște. Dar mai important este faptul că are dragostea credincioșilor și a preoților din împrejurimi care vin în număr foarte mare la sărbători și la sărbătoarea hramului, de la 15 august. S-a construit o biserică monumentală care va fi inima acestui așezământ monahal, urmând să se sistematizeze întreaga incintă a sfintei mănăstiri.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Peste 14.000 teste efectuate

La nivelul județului Satu Mare, în data de 7 august 2020, se află în carantină la domiciliu 127 de persoane.  Până în prezent, la Satu...

Nici o persoana cu Coronavirus la Urziceni

În perioada 06.08.2020, ora 07:15 – 07.08.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 2621 persoane, dintre care...

Anunt mediu

S.C.LINDENR S.R.L.  cu sediul in mun.Satu Mare, P-ta George Boitor nr.11 jud.S M anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu...

Autonet Import, alături de absolvenți, se bucură de reușita primei clase de învățământ dual

   Proiectul început în urmă cu trei ani prevedea inițial o clasă de învățământ profesional. Pe parcurs, folosind oportunitățile oferite de Ministerul Învățământului, clasa...

Futureskills îți oferă șansa dezvoltării profesionale

Salut! Te invit la o provocare: ce ai făcut ultima dată pentru prima dată? Futureskills îți oferă șansa dezvoltării profesionale pe o piață a muncii...