20 September 2019
Festivalul Berii Artizanale

Neîncrederea în sine – problema psihică a societății actuale și cauzele acesteia

Filed under: Locale |

Natura umană în sine este un sistem complex. Problemele care pot afecta încrederea în sine pot surveni din factori atât interni, cât și externi. Mai mult decât atât, nu este stabilită o etapă a vieții când a fost declanșat acel sentiment de anxietate și devalorizare a sinelui.

De cele mai multe ori, acestă afecțiune este percepută ca fiind ceva trecător. Dacă starea este accentuată și se regăsește în modul de a gândi pe o perioadă îndelungată, acest aspect se poate soluționa într-o evaluare psihologică de specialitate. Alegerea de a merge să discuți cu un psiholog este o soluție optimă, indiferent de context.

Problemele de neîncredere în sine își au originea adesea în valorile exigente impuse de societatea actuală alături de mesajele subtile sau directe primite în copilarie cum ar fi: nu fac suficient, nu fac bine, comparația excesivă cu performanța altor copii, lipsa feedback-ului parental referitor la propria dezvoltare cognitiv-emoțională, absenteismul sau abuzul parintilor, etc.

La acest aspect se adaugă și mentalitatea din vechime care etichetează persoanele în funcție de alegeri. În această categorie intră și discuția cu un psiholog. Prin urmare, cei care ajung să ceară ajutorul unui psiholog sunt nebuni. O privire de ansamblu duce la ideea că îngrijirea sănătății psihice aduce beneficii pe toate planurile.

Departe de adevăr, aceste concepții trebuie depășite. În final, starea de bine ține de fiecare persoană în parte. Suntem datori față de noi, să avem grijă de sănătate atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic.

Indiferent de probleme, psihologii specialiști pot sa confirme faptul că majoritatea afecțiunilor psihice țin de modul de a percepe viața. Prin urmare, o discuție ghidată corespunzător poate elimina acel gol resimțit în momentele depresive și anxioase.

Sursa: paginadelifestyle.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *