More


  O elevă din Ţara Oaşului, benificara unei burse de studiu în Tanzania

  =

  Unei eleve din Capitala Ţării Oaşului, Negreşti Oaş, i s-a oferit oportunitatea de a călătorii în Africa. Raluca Ioana Grigoraş, olimpică la matematică şi chimie şi campioană naţională în rezolvarea cubului Rubik, a primit o bursă de studiu în Tanzania ca urmare a rezultatelor excepţionale la învăţătură. Aşa că, în ultimii doi ani de liceu, va studia în ţara exotică, cu insule de o frumuseţe rară şi care găzduieşte unele dintre cele mai faimoase parcuri naţionale de pe continent.

  Între pasiune şi învăţătură
  Rălucăi Grigoraş îi place să studieze şi să înveţe lucruri noi. Rezultatele excepţionale au ajutat-o să obţină o bursă de studii la United World College, în Tanzania. Aşa că ultimii doi ani de liceu îi va face în ţara exotică. Acolo, alături de elevi din peste 80 de țări, va avea parte de o experiență unică și provocatoare.

  Mă aştept să găsesc o varietate de oameni total diferiţi şi cu alte idei. Am învăţat despre Tanzania că este una dintre cele mai acceptabile ţări din Africa. Eu mă voi afla intr-o zonă mai montană, care nu are o climă total diferită de a noastră. Trebuie doar să-ţi doreşti să faci o schimbare şi nu poate aduce decât lucruri bune această experienţă[, a declarat Raluca pentru Observator.tv.

  Printre cărţi, exerciţii la matematică şi chimie – materii la care este olimpică, îşi face timp şi pentru pasiunea ei – rezolvarea cubului rubick. În doar 48 de secunde, legată la ochi, Raluca a reuşit să rezolve cubul rubick. Şi-a descoperit acest hobby în urmă cu aproape zece ani, când fratele ei mai mic a primit cadou o astfel de jucărie. Curioasă din fire și perseverentă, acum se mândrește cu doua recorduri naționale.


  Părinţii, mereu alături
  Raluca Grigoraş este fiica secretarului Primăriei Negreşti Oaş, Radu Grigoraş, şi directorul executiv a Administraţiei Publice Locale, Irina Grigoraş. Părinţii ei i-au fost tot timpul alături.

  “A fost greu de luat o decizie şi nu am luat o decizie de pe o zi pe alta. Când se întâmplă lucruri care vezi şi simţi că sunt aranjate ca rezultatul să fie unul pozitiv, ai credinţa că ai ales bine”, spune Irina Grigoraş, mama Ralucăi.

  De fapt, Raluca a fost premiată, în mai multe rânduri, de Primăria oraşului Negreşti Oaş pentru reyultatele excepţionale obţinută de aceasta la concursurile şi olimpiadele şcoalre la care a participat.

  Raluca Grigoraş, are doar 16 ani şi este elevă la un liceu din Baia Mare. Odată cu primirea acestei burse, ea va învăţa la unul dintre cele 17 colegii United World College ce reunesc tineri talentaţi din peste 155 de ţări.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img