More


  Românii au nevoie de un președinte înțelept!

  - Advertisement -

  Românii sunt ospitalieri, toleranți, harnici, inteligenți, creativi și gata oricând să-și “ajute semenii în clipele grele ale vieții”. Acestea ar fi doar câteva argumente, câteva realități, din care reiese faptul că românii de acasă și de pretutindeni au nevoie de un președinte înțelept. De multe ori, generozitatea românilor este confundată cu „corupția”. Chiar și o recomandare dată unui tânăr absolvent este confundată cu „traficul de influență”. Zeci și zeci de ani în România nu au fost vehiculate aceste două cuvinte cu atâta vehemență: „corupție și trafic de influență”. În ultimii ani, imaginea despre bunii noștri români a fost modificată în sens negativ spre mirarea unor oaspeți inteligenți din străinătate . Aceste două cuvinte au fost implementate, parcă în mod forțat, în conștiința poporului român și a străinilor, de câțiva ani încoace, fără prea mari riposte venite din partea unor demnitari. Viitorul președinte ALES al românilor, și nu „plantat” la București prin intermediul unor „scheme politice” de culise, ar trebui să fie un bun mediator. Un președinte înțelept ar fi necesar să scoată în evidență în permanență valorile pozitive ale acestui popor binecuvântat de Dumnezeu, iar aspectele negative ar trebui rezolvate obligatoriu de instituțiile de specialitate, în „spatele ușilor închise”. În fața lumii întregi, ar trebui mediatizate, mai mult ca oricând, tot ceea ce poate aduce prosperitate și plus valoare patriei noastre.

  Anumiți analiști politici consideră că prerogativele președintelui au fost diminuate în mod considerabil. Acum, depinde din ce punct de vedere a fost sau este analizat acest aspect al puterii prezidențiale. Dacă sunt lacune sau neajunsuri, poate că aceste prerogative ar trebui îmbunătățite în folosul comunităților din România. Un președinte înțelept, care știe „să asculte” și să analizeze problemele din țară, ar trebui să sugereze anumite soluții Parlamentului României, dacă le are, care să aibă menirea armonizării legislației cu realitățile din sistemul democratic perfectibil. De multe ori, au fost sau sunt acuzate persoane, specialiști, care nu sunt de vină pentru că alocările bugetare nu au fost canalizate de-a lungul a 30 de ani de libertate democratică, în vederea dotării cu personal de specialitate suficient și necesar în anumite instituții speciale ale statului. De exemplu, spitalele de psihiatrie. Nu este suficient ca președintele să primească tot felul de rapoarte părtinitoare, să constate și să critice Guvernul, partidele politice sau anumite instituții ale statului. Un președinte înțelept trebuie să știe să medieze conflictele politice sau situațiile de criză din diferite instituții ale vieții sociale, mai ales când unele dintre ele sunt răutăcioase, cu iz politic, și mai presus decât interesele democrației autentice. Un președinte înțelept n-ar trebui să fie duplicitar. În timpul mandatului său, ar fi necesar ca președintele să respecte atribuțiile sale, fără niciun fel de imixtiuni în „luptele politice de stradă”. După preluarea mandatului de președinte, Politica ar trebui să rămână în afara ușii de la intrarea în instituția prezidențială. Președintele trebuie să fie drept, onest, realist și echidistant! Președintele înțelept nu trebuie să aibă dreptul de a judeca în fața poporului anumite aspecte sau disfuncționalități existente în sistemul democratic experimentat în România. În acest sens, sunt: sociologi, psihologi, judecători, magistrați, procurori, parlamentari, instituții de specialitate etc.

  Un alt aspect, semnalat de multe ori de oamenii din popor, este acela potrivit căruia politicienii, în timpul mandatului lor, se deplasează mai rar în satele și orașele din România pentru a se întâlni cu românii, cu alegătorii, care le-au dăruit votul ca pe o ofrandă a Încrederii. Un președinte înțelept ar trebui să se deplaseze periodic în județele țării pentru „a lua pulsul” cu adevărat al vieții românilor. Președintele ar avea astfel posibilitatea să facă diferența dintre rapoartele consilierilor, poate subiective, și „vocea poporului”. A devenit o rușine pentru un președinte să meargă în mijlocul poporului – Atenție! – indiferent de culoarea politică, pentru a afla bucuriile și durerile acestuia? Domnitorului Alexandru Ioan Cuza nu i-a fost rușine să se strecoare printre români, îmbrăcat în haine modeste, pentru a afla cu adevărat ce dorește poporul român. Știm! Dacă a făcut voia poporului prin reforme ancorate în nevoile țării, Cuza Vodă a fost trădat și îndepărtat de la Putere, de cei care au căutat, mai presus decât țara, numai și numai interesele lor personale.

  Înaintașii noștri au știut să păstreze cu sfințenie, fără concesii gratuite și umilitoare, această Demnitate a poporului român. Românii au nevoie de un președinte înțelept, apreciat și respectat de toți cei de acasă și de pretutindeni, care să rezoneze cu mândria inegalabilă de a fi român, în această minunată țară, care ascunde în trupul ei toate elementele din Tabelul lui Mendeleev. „ Munții noștri aur poartă…”.Române !: „Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte,/ La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani”…din „luminoasele” zile democratice.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img