More


  SĂRBĂTOARE. Regal folcloric. Festivalului Folclorului Codrenesc ”Oțeloaia”, la a 63-a ediţie

  - Advertisement -

  Duminică, 18 august la ora 12:00, va avea loc cea de-a LXIII-a ediție a Festivalului Folclorului Codrenesc ”Oțeloaia”, eveniment organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Homoroade.

  Tradiţia reînvie în splendidul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generaţii. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un minunat prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi. Oțeloaia a devenit în timp, spațiul consacrat în care anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în adevărata sa splendoare și unicitate.

  Menționăm că prezentarea manifestării va fi făcută de celebra realizatoare și prezentatoare de emisiuni folclorice, Iuliana Tudor de la TVR care se va afla pentru prima dată la Oțeloaia.

  În program:

  Dinu Iancu Sălăjanu
  Malvina Madar Iederan
  Leontina Dorca și Maria Carmen Sas
  Maria Petca Poptean
  Hermina Marc Iluț
  Marian Buzilă
  Adelina Costina
  Bianca Cionca
  Ansamblul Folcloric al Județului ,,Doruri Sătmărene’’ –– soliști vocali: 9- Silvia Șuth, 10- Liliana Bota, 11- Darius Câmpean; solist instrumentist – 12- Bogdan Bota
  Ansamblul Folcloric „Cununița și Cununița Năzdrăvană”
  Grupul folcloric ,,Homoroade’’
  Dănțăușii din Cuța și Soconzel
  Ansamblul Folcloric „Ceatăra” din Carei
  Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” – Ardud
  Ansamblul Folcloric „Mugurașii Codrului” din Giorocuta
  Ansamblul Folcloric „Vatra” din Santău.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img