More


  Ședința Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare, azi la Prefectură

  =

  Sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a găzduit astăzi şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare. Ședința a avut ca principal obiectiv o dezbatere privind modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță al cetățenilor.

  Au fost prezenți primarii, șefii de post și șefii secțiilor de poliție din următoarele localități: Satu Mare, Bârsău, Crucișor, Culciu, Doba, Dorolț, Lazuri, Odoreu, Păulești, Pomi, Valea Vinului și Vetiș.

  În cadrul ședinței s-au detaliat aspecte legate de paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Totodată a avut loc prezentarea de către UAT-uri (unități administrativ-teritoriale) a situației centralizatoare cu eventualele pagube produse de la începutul anului până în prezent, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase care au avut loc pe raza UAT-urilor și demersurile întreprinse în acest sens.

  S-au discutat de asemenea măsurile de siguranță a cetățenilor pe timpul competițiilor sportive și a manifestărilor de protest, dar și modul în care UAT-urile au pregătit instituțiile școlare din subordine pentru anul școlar 2019-2020: garduri, camere de supraveghere etc.

  Primarii, șefii de post și șefii de polițe au ridicat și probleme legate de marcajele rutiere din localitățile pe care le reprezintă, realizarea unei baze sportive în Doba spre exemplu, starea și necesitățile de modernizare ale sistemelor de supraveghere video în localități. După cum au menționat reprezentanții din primărie și poliție ale acestor localități, există o colaborare bună între primării şi poliție ca instituții.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img