More


  VIGILENȚĂ. BIG-BROTHER își face DATORIA la Satu Mare. Mii de AUTOSESIZĂRI ale Poliției Lcoale

  =

  Sistemul de supraveghere video al municipiului Satu Mare, supranumit și Big-Brother, după celebra emisiune TV, își face pe deplin datoria. Cu atât mai mult cu cât, în prezent, orașul Satu Mare este împânzit cu peste o sută de camere de supraveghere. Polițiștii locali s-a autosesizat în mii de cazuri după ce au fost urmărite, din dispecerat, aceste camere de supraveghere.

  Peste o sută de camere împânzesc orașul

  În momentul de față, pe raza municipiului Satu Mare sunt montate cel puțin 106 camere de supraveghere stradale urmărite, concomitent, dintr-un dispecerat comun.

  Ultimele 40 au fost montate la finele anului trecut în cele periculoase zone ale municipiul Satu Mare, și anume strada Horea, Calea Traian, strada Corvinilor sau digul Someșului. A fost vorba despre 30 camere de supraveghere de tip bullet cu acoesorii și 10 camere de supraveghere de tip speed-dome PTZ cu accesorii.

  “Primăria și Poliția Locală Satu Mare a extins sistemul de supraveghere video a oraşului, prin instalarea altor 40 de camere video pe lângă cele 66 existente. Camerele au fost achiziționate cu fonduri de la bugetul local. Aceste camere video au fost montate în zonele de risc – în locuri unde se petrec cele mai multe furturi, spargeri ori accidente, în vederea creşterii siguranţei cetăţenilor şi scăderii infracţionalităţii. Sistemul va fi gestionat de Poliția Locală, însă imaginile vor fi puse la dispoziţia mai multor instituţii: Poliţia, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Ambulanţă etc”, se arată într-o informare a Primăriei Satu Mare.

  Mii de autosesizări, zeci de imagini video probatoare

  Cu adevărat, aceste camere de supraveghere încep să își facă pe deplin datoria, fiind urmărite concomitent dintr-un dispecerat al Poliției Locale Satu Mare.

  Astfel, în acest an, în periopada martie-iulie, în urma vizionării acestor imaginii, polițiștii locali sătmăreni s-au autosezixat în 3.025 de cazuri, din care 590 în luna martie, 570 în luna aprilie, 602 în luna mai, 580 în iunie și 683 în luna iulie.

  Totodată, au fost predate reprezentanţilor I.P.J. Satu Mare 39 înregistrari video necesare soluţionării unor cauze de natură contravenţională sau penală, din care șapte în luna martie, cinci în aprilie, nouă în luna mai, șapte în iunie și 11 în luna iulie.

  Au fost depistați și ulterior sancționați, o serie de vandaliu, scandalagii, tâlhari și hoți. O parte dintre aceste cazuri au fost soluționate de Poliția Locală Satu Mare, iar restul au fost declinate polițiștilor din cadrul IPJ.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img