VIGILENȚĂ. BIG-BROTHER își face DATORIA la Satu Mare. Mii de AUTOSESIZĂRI ale Poliției Lcoale

Sistemul de supraveghere video al municipiului Satu Mare, supranumit și Big-Brother, după celebra emisiune TV, își face pe deplin datoria. Cu atât mai mult cu cât, în prezent, orașul Satu Mare este împânzit cu peste o sută de camere de supraveghere. Polițiștii locali s-a autosesizat în mii de cazuri după ce au fost urmărite, din dispecerat, aceste camere de supraveghere.

Peste o sută de camere împânzesc orașul

În momentul de față, pe raza municipiului Satu Mare sunt montate cel puțin 106 camere de supraveghere stradale urmărite, concomitent, dintr-un dispecerat comun.

Ultimele 40 au fost montate la finele anului trecut în cele periculoase zone ale municipiul Satu Mare, și anume strada Horea, Calea Traian, strada Corvinilor sau digul Someșului. A fost vorba despre 30 camere de supraveghere de tip bullet cu acoesorii și 10 camere de supraveghere de tip speed-dome PTZ cu accesorii.

“Primăria și Poliția Locală Satu Mare a extins sistemul de supraveghere video a oraşului, prin instalarea altor 40 de camere video pe lângă cele 66 existente. Camerele au fost achiziționate cu fonduri de la bugetul local. Aceste camere video au fost montate în zonele de risc – în locuri unde se petrec cele mai multe furturi, spargeri ori accidente, în vederea creşterii siguranţei cetăţenilor şi scăderii infracţionalităţii. Sistemul va fi gestionat de Poliția Locală, însă imaginile vor fi puse la dispoziţia mai multor instituţii: Poliţia, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Ambulanţă etc”, se arată într-o informare a Primăriei Satu Mare.

Mii de autosesizări, zeci de imagini video probatoare

Cu adevărat, aceste camere de supraveghere încep să își facă pe deplin datoria, fiind urmărite concomitent dintr-un dispecerat al Poliției Locale Satu Mare.

Astfel, în acest an, în periopada martie-iulie, în urma vizionării acestor imaginii, polițiștii locali sătmăreni s-au autosezixat în 3.025 de cazuri, din care 590 în luna martie, 570 în luna aprilie, 602 în luna mai, 580 în iunie și 683 în luna iulie.

Totodată, au fost predate reprezentanţilor I.P.J. Satu Mare 39 înregistrari video necesare soluţionării unor cauze de natură contravenţională sau penală, din care șapte în luna martie, cinci în aprilie, nouă în luna mai, șapte în iunie și 11 în luna iulie.

Au fost depistați și ulterior sancționați, o serie de vandaliu, scandalagii, tâlhari și hoți. O parte dintre aceste cazuri au fost soluționate de Poliția Locală Satu Mare, iar restul au fost declinate polițiștilor din cadrul IPJ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DECIZIE. Conducerea Electrolux din Satu Mare, DECAPITATĂ. Directorul Bloemer, ”pensionat”

Conducerea Fabricii Electrolux din Satu Mare a fost ”decapitată”. Se poate spune acest lucru după ce astăzi, fostul director, Dietmar Bloemer, a fost ”pensionat”...

Conferința de presă – o nouă formă de dezbatere electorală?

Lipsa unei dezbateri electorale între cei doi candidați pentru „funcția supremă în stat” a generat numeroase comentarii și discuții mai mult sau mai puțin...

ACCIDENT CUMPLIT în Satu Mare. Biciclist, rănit GRAV

Un biciclist se zbate în aceste momente între viață și moarte după ce a fost rănit grav în urma unui accident produs în această...

SALVAT din ghearele MORȚII. Sătmărean, în pragul COMEI diabetice

Un sătmărean a fost salvat practic de la moarte. A fost depistat având o valoare a glicemiei în pragul comei diabetice. În urma evenimentului derulat...

PROMISIUNI Banii pentru exproprierile de la Centura Sătmarului, dați până la sfârșitul lui 2020

Întreaga investiție a variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, inclusiv podul peste râul Someș prind contur, stadiul lucrărilor fiind unul avansat. Un focus...