More


  Ziua Porților Deschise pentru jurnaliști la ISU Satu Mare

  =

  Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare a organizat un eveniment inedit în care jurnaliștii au putut să observe și să participe la demonstrații live, în timp real la sediul ISU.

  De cealaltă parte a camerei  

  “Astăzi știrile au fost despre ei… Jurnaliștii au trecut de cealaltă parte a camerei de filmat. Cei care sunt mereu în mijlocul celor mai importante evenimente, concentrați să redea cât mai fidel cetățenilor ceea ce se întâmplă la fața locului, astăzi au avut ocazia să observe și să înțeleagă o parte din activitatea pompierilor acționând chiar ei.

  S-au familiarizat cu accesoriile specifice de descarcerare, cu tehnicile de intervenție pentru extragerea unei victime dintr-un autoturism contorsionat, cu intervenția la înălțime și au conștientizat presiunea care apasă pe umerii salvatorilor atunci când totul se desfășoară contra cronometru, dar totul trebuie să se termine cu bine. Vă mulțumim că ne-ați fost alături!” – apărea într-o postare ISU Satu Mare de pe o rețea de socializare

  Demonstrații “pe viu”

  Una dintre cele mai interesante demonstrații pentru o situație de urgență la care au participat jurnaliștii – unii de pe margine, alții în calitate de victimă – a fost fără îndoială operațiunea de descarcerare dintr-un autoturism contorsionat, în urma unui accident rutier. Exercițiul a debutat cu venirea mașinilor cu sirenele pornite – ca și cum totul s-ar fi întâmplat “pe viu”. Un element important din întreaga demonstrație a fost comunicarea dintre pompier/ paramedic și victimă. Este esențial ca într-o situație limită să fie menținută conversația – asta în cazul în care victima este conștientă. Un alt factor de subliniat – tot la capitolul comunicare – este că totul e o muncă de echipă în care colaborarea alertă la momentul potrivit este crucială.

  Pompierii au mai explicat că de multe ori, privind din exterior, timpul în care o victimă este descarcerată poate părea foarte lung, asta din motivul că există o întreagă procedură înainte ca descarcerarea în sine să se poată produce. Această procedură e necesară pentru a evita anumite pericole potențiale pentru înrăutățirea situației la fața locului, cum ar fi aprinderea autoturismului din cauza avarierii bateriei.

  Ziua Porților Deschise pentru jurnaliști a fost într-adevăr un eveniment al ISU Satu Mare foarte reușit fără de care jurnaliștii nu ar fi putut experimenta senzații noi, interesante, dar în deplină siguranță.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img