More


  Amenzi uriașe pentru cei care folosesc telefonul în timp ce conduc biciclete, trotinete sau căruțe

  - Advertisement -

  Un proiect de act normativ adoptat de Guvern vizează modificarea Codului rutier, în sensul amendării celor care folosesc telefonul mobil atunci când conduc un vehicul. Mai precis, inițiativa vizează sancționarea, alături de șoferii autovehiculelor, a conducătorilor de vehicule pentru care nu este nevoie de deținerea unui permis auto care folosesc telefonul mobil sau alte dispozitive ce permit înregistrarea foto/video în timpul conducerii unui astfel de vehicul.
  Astfel, cei ce se deplasează cu biciclete, trotinete sau conducătorii de căruțe vor putea fi sancționați, dacă sunt prinși că folosesc telefonul mobil în timpul deplasării, cu amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei.
  Proiectul legislativ prevede că „ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia” se sancționează cu amendă.
  În prezent, amenzile pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii se aplică doar conducătorilor de autovehicule, aceștia fiind amendați doar dacă nu folosesc telefoane dotate cu dispozitive de tip “mâini libere”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img