More


  Cupa Someșului Caiac SMile 2019 la Satu Mare

  - Advertisement -

  Săptămâna care a trecut și în particular week-endul care tocmai s-a încheiat a avut loc evenimentul Cupa Someșului Caiac SMile 2019 în municipiul Satu Mare. În cadrul evenimentului s-au desfășurat antrenamente demonstrative, competiții, activități pe apă, toate într-o atmosferă de distracție, prietenie și voie bună. În plus, la eveniment au participat și persoane cu dizabilități locomotorii, care au oferit o adevărată lecție de viață prin optimismul și implicarea lor într-o competiție premieră și care au fost răsplătiți prin medalii, șepci și tricouri personalizate de către prof. Contraș Alexandru, reprezentant al Academiei Olimpice Române.

  “Am vrut să demonstrăm oamenilor din Satu Mare ce înseamnă un concurs de caiac slalom și cine sunt copiii cu care reprezentăm județul și România datorită proiectului pe care îl avem în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare. Participăm la concursuri în țări precum Slovacia, Cehia, Austria și ne-am gândit să îi scoatem și aici, acasă, să vadă lumea cât de bine sunt pregătiți și ce fac în porțile de curent – cât de spectaculos este.” – a declarant președintele Asociației Club Sportiv Caiac Smile, Ionuț Stancovici

  Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a fost prezent și el la eveniment și a vorbit despre construirea unor centre speciale dedicate persoanelor cu dizabilități: ”Astfel de competiții sunt foarte importante pentru județul Satu Mare pentru că leagă mai multe elemente definitorii din viața noastră, cel mai important fiind râul Someș care, așa cum am mai zis, trebuie să fie prietenul nostru, nu dușmanul nostru, ci un spațiu de recreere, un spațiu care ne oferă posibilitatea de a ne distra, de a face sport, de a sta în aer curat în mijocul naturii, chiar în mijlocul orașului și al județului. Pe de altă parte, proiectul depus de cei de la Caiac SMile a fost cel mai creativ din cele depuse spre finanțare pe legea 350 privind activitățile sportive, însă acest concept este mult mai mult decât sport pentru că vorbim despre folosirea resurselor pe care le are acest județ. Înainte de a se lansa acest proiect, am purtat discuții cu partenerii noștri din Ungaria, Slovacia și Ucraina și pe noul apel al programului patrulateral, un proiect pentru crearea de centre paraplegice în cele patru țări și să vedem care unde are baze de a pregăti persoane cu dizabilități. Avem un parteneriat semnat cu partea maghiară, avem câteva tipuri de sporturi care vor fi preluate de ucrainieni, urmează doar întâlnirea cu partea slovacă și încercăm să punem bazele acestor centru paraplegice care vor situa la nivel internațional, în acest domeniu, cele patru țări partenere. Vă pot promite că în 2-3 ani se vor vedea primele rezultate efective și pe partea de infrastructură, dar și pe partea de activități.”

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img