More


  Curăţăm ţara de Ambrozia într-o singură zi

  - Advertisement -

  Agenția Națională pentru Protecția Mediului, reprezentată de Viorel Toma – Președinte și de Radu Tiberiu Roca – Vicepreședinte, a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun, curățăm țara de ambrozia. Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă.

  SOS Ambrozia
  Campania cu titlu generic „28 septembrie 2019 S.O.S .– Ambrozia” se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrozia Artemisiifolia – Iarba Pârloagelor.

  Pentru organizarea şi desfășurarea eficientă și unitară a campaniei la nivelul județului Satu Mare, APM, începând de cu data de 17 spetembrie 2019, cu sprijinul mass-mediei locale, desfășoară o amplă campanie de mediatizare a mișcării civice “28 septembrie 2019 S.O.S. – Ambrozia” care se adresează atât factorilor de răspundere cât și comunității per ansamblu.

  Mesajul APM cu ocazia acestei campanii este: “ÎMPREUNĂ împotriva ambroziei, ÎMPREUNĂ pentru protejarea mediului și a sănătății populației,,.

  Pentru informații suplimentare legate de campanie, vă rugăm să vă adresați consilierilor pe probleme de biodiversitate din cadrul APM, dna Emese Elek și Cristina Lincar la nr.tel.0261733500.

  O primă acţiune
  O primă acțiune în acest sens constă în notificarea UAT-urilor, a agenților economici autorizați a căror activitate poate genera condiții propice răspândirii plantei, Direcțiile Județene de Drumuri și Poduri, Structurile Naționale și Județene de Căi Ferate pentru implicare în acțiuni de cosire.

  Totodată se solicită transmiterea până la data de 23 septembrie către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a modului de implicare în campanie conform planului de acțiuni care va fi elaborat în acest sens. Notificarea va fi transmisă și către reprezentanții protopopiatelor pentru ai invita să ne fie alături prin sensibilizarea enoriașilor duminică 22 septembrie cu ocazia slujbei religioase cu privire la impactul acestei plante asupra sănătății.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img