More


  Deputaţii au adoptat legea de aprobare a OUG privind Programul de dezvoltare locală

  - Advertisement -

  Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, aprobarea OUG 5/2019 care prevede instituirea unor măsuri pentru derularea Programului national de dezvoltare locală, etapa a II-a. Proiectul a fost adoptat cu 220 de voturi “pentru”, 20 “împotrivă” şi 33 de abţineri.
  Votul pe legea de aprobare a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) a fost urmat de schimburi de replici între deputaţii Opoziţiei şi cei ai Puterii. Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu şi liderul deputaţilor ALDE Varujan Vosganian au criticat reticenţa Opoziţiei faţă de PNDL.
  “A acuza la aproape 13.000 de proiecte că există o uriaşă conspiraţie naţională între primari, consilii locale, constructori, firme de asigurări şi alţii pentru a jefui statul român este o viziune halucinantă şi care nu face bine României. Face într-adevăr o asmuţire a unui tip de electorat care primeşte mesaje fanatizante şi obsesive dar nu face bine viitorului României. De aceea ALDE va susţine dezvoltarea acestui program şi atingerea ţintei de 30 de miliarde de lei cât mai repede pentru PNDL”, a declarat Varujan Vosganian, miercuri, în Parlament.
  Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 5/2019 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală(PNDL), etapa a 2-a.
  Ministrul Dezvoltării Vasile Suciu declara în luna aprilie că etapa I a PNDL (2013-2020) a avut o alocare de 17.6 miliarde lei: „Asta înseamnă 5502 obiective. Din cele 17,6 miliarde mai mult de jumătate din investiţii au fost finalizate”.
  Pentru PNDL 2 (2017-2020), Suciu a afirmat că Guvernul a alocat suma de 30 de milioane de lei, pentru 7.179 obiective, dintre care 441 sunt deja finalizate.
  Ministrul Dezvoltării a susţinut că PNDL îşi propune realizarea a 16.500 km de conducte de apă şi canalizare care vor deservi 6,5 milioane de locuitori, dintre care 4.750 km sunt deja realizaţi. Potrivit ministrului, PNDL mai are ca scop realizaeea a 20.000 km de drumuri judeţene şi comunale care vor deservi 15 milioane de locuitori (7.000 km realizaţi).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img